Uusimmat

Disney+:n uusin Star Wars -sarja on oikeasti hyvä, ja nyt on juuri oikea hetki aloittaa sen katsominen

18.11.2022 13:05 Muropaketin toimitus

Disney ja Lucasfilm ovat puskeneet viime vuosina maailmalle sellaisen määrän Star Warsia, että tuore Andor-sarja on voinut jäädä monelta jopa täysin huomaamatta. Se on harmi, sillä kyseessä on yksi kaikkien aikojen parhaista Star Wars -aiheisista sarjoista, joidenkin mielestä jopa se kaikkein paras.

Rogue Onen itsenäisenä esiosana toimivaa Andoria kehuttiin Muropaketin arviossa tähän tapaan:

”Rogue Onen yhtenä käsikirjoittajana toimi Tony Gilroy (Michael Clayton, Jason Bourne -elokuvat), joka on nyt palannut tarinansa pariin esiosana toimivassa Disney+-sarjassa. Gilroy todistaa, etteivät hänen käsikirjoittajan taitonsa ole lainkaan ruostuneet Rogue Onen ajoista. Luvassa on nimittäin hyvän tarinan ehdoilla rohkeasti kirjoitettu sarja, joka jättää fanipalvelukset laiskemmille käsikirjoittajille.”

Arvostelu | Andor on aikuisille tehty Star Wars -sarja, joka tarjoaa vihdoinkin jotain uutta

Ja kehuja on piisannut myös muualla:

IMDb:ssa sarjan arvioiden keskiarvo on tällä hetkellä 8,3/10.

Rotten Tomatoesissa kriitikoista 92 prosenttia on kehunut Andoria tuoreeksi, ja ”tavallisista” katsojista 83 prosenttia.

Metacriticissä Andorin kriitikkoarvosana on 73/100, ja muiden katsojien arvosana 7,8/10.

Andorin 12 jakson mittaisesta ensimmäisestä tuotantokaudesta on jäljellä enää yksi jakso, ja se julkaistaan ensi viikon keskiviikkona 30. marraskuuta. Mikäli sarja on siis vielä katsomatta, on nyt oikein otollinen hetki ottaa se haltuun.

Suosittelemme lämmöllä.