Uusimmat

Andor on ehkä parasta, mitä Disney+:ssa on tänä vuonna julkaistu – Nyt Star Wars -sarjan luoja vihjasi, milloin toinen kausi tulee

Kuva ©2022 Lucasfilm

30.11.2022 13:45 Muropaketin toimitus

Andor-sarjan kakkoskauden kanssa ei pidetä turhaa kiirettä.

Star Wars -sarja Andorin kaikki 12 jaksoa ovat nyt katsottavissa Disney+:ssa ja toisen kauden kuvaukset ovat jo alkaneet. Collider jututti sarjan luoja Tony Gilroyta, joka kertoo muun muassa milloin kakkoskausi mahdollisesti nähdään.

Toisen kauden ensi-ilta on sarjan luojan mukaan kiinni lähinnä rahasta ja erikoistehosteiden viimeistelystä. Gilroy ei usko, että valmista olisi jo loppuvuodesta 2023.

”En osaa sanoa aivan tarkkaa aikataulua. Jos teemme samoin kuin ensimmäisen kauden kohdalla, niin kauden valmistumisessa kestää kaksi vuotta, eli ensi-ilta olisi vuoden 2024 loppupuolella. Ainoa vaihe tekoprosessissa jota voi nopeuttaa on jälkityöt. Ja niitä vauhditetaan vain rahalla. Rogue One -leffa todisti, että tehosteet voi viimeistellä todella vauhdilla, mutta se on todella todella kallista. En keksi syytä miksi uuden kauden pitäisi olla valmis jo vaikkapa ensi vuoden puolivälissä”, Gilroy sanoo.

Muropaketin arvostelussa Andor keräsi ansaitut kehut. Siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Sarjassa ilahduttaa sen maanläheisyys. Tietokoneella luotujen taustojen ja lavasteiden sijaan Andor on kuvattu pääasiallisesti sitä varten rakennetuissa lavasteissa ja oikeilla kuvauspaikoilla Englannissa ja Skotlannissa. Se muistuttaakin enemmän HBO-draamaa kuin Disney+:n tuotantoa.. Andor näyttää kyllä Star Warsilta laitteineen, asuineen ja avaruusaluksineen, mutta samalla se ei näytä lainkaan Star Warsilta. Siitä puuttuvat iloiset värit ja kiiltävät pinnat sekä fantasiaseikkailun tunnelma, ja näiden tilalla on rujo, oikeiden ihmisten asuttama maailma, jonka keskeinen värimaailma on pölyisen harmaa ja jossa aivan tavalliset ihmiset pyrkivät taistelemaan tyranniaa vastaan.”

Arvostelu | Andor on aikuisille tehty Star Wars -sarja, joka tarjoaa vihdoinkin jotain uutta