Uusimmat

Ennuste: Uusi Hellboy-leffa tulee ottamaan turpaansa ja pahasti

19.03.2019 07:55 Muropaketin toimitus

Kolmas Hellboy-elokuva saa ensi-iltansa vajaan kuukauden päästä. Pieni piiri on leffasta innoissaan, mutta tällä hetkellä näyttää pahasti siltä, ettei reboot tule menestymään hääppöisesti.

Box Office Pro ennustaa Neil Marshallin uuden Hellboy-kierrätyksen keräävän Pohjois-Amerikassa ensi-iltaviikonloppunaan vain 16 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Elokuvan kokonaissaldoksi veikataan noin 34 miljoonaa dollaria.

Luvut ovat kaukana aikaisempien Hellboy-elokuvien saavutuksista. Vuoden 2004 ensimmäinen Hellboy keräsi avausviikonloppunaan 23 miljoonaa dollaria. Inflaatioon suhteutettuna Guillermo del Toron elokuva keräsi USA:ssa kaikkiaan 86 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Neljä vuotta myöhemmin ilmestynyt jatko-osa Hellboy II: The Golden Army keräsi avausviikonloppunaan 34 miljoonaa dollaria, ja kaikkiaan 95 miljoonaa dollaria.

Uuden Hellboyn kehnoja lukuja selitetään elokuvan epäkiitollisella julkaisuajankohdalla (Captain Marvel maaliskuussa, Shazam! ja Avengers: Endgame huhtikuussa). Reboot on myös harmittanut monia sellaisia, jotka toivoivat vuosikausia näkevänsä vielä yhden Guillermo del Toron ohjaaman Hellboyn.

Hyvä on kuitenkin muistaa, että BOP esittää vain arvioita ja ”valistuneita arvauksia”. Lisäksi Hellboy saattaa hyvinkin löytää merkittävänkin yleisön USA:n ulkopuolelta.

Suomessa Hellboy saa ensi-iltansa 12. huhtikuuta.