Uusimmat

Gillian Anderson lopettaa The X-Filesissa näyttelemisen – nyt näyttelijä kertoi miksi

12.01.2018 08:12 Muropaketin toimitus

Maanantaina Suomessa alkanut The X-Filesin 11. tuotantokausi jää sarjan viimeiseksi, koska Gillian Anderson on päättänyt jättää Dana Scullyn roolin. Nyt näyttelijä on kertonut, mikä sai hänet päätymään faneja ravisuttavaan ratkaisuun.

Gillian Andersonin ”lähtöpäätöksen” takana ei ole varsinaisesti mitään dramaattista. Anderson on yksinkertaisesti kyllästynyt näyttelemään samaa roolia vuodesta toiseen.

”Tässä se nyt oli minun osaltani, ja olen ihan tosissani”, Anderson ilmoitti hiljattain Television Critics Associationin paneelikeskustelussa IndieWiren mukaan.

”Kunnioita suuresti kollegoitani, mutta se ei vaikuta lopettamispäätökseeni… Näyttelijänä haluan kohdata uusia haasteita ja tehdä monenlaisia rooleja. Nyt on aika jättää Scully taakse. Siinä se. Seuraavat pari vuotta ovat aika täynnä jo.”

Gillian Anderson jatkoi toteamalla, että hän haluaa tehdä useita eri juttuja elämässään, eikä halua sitoa itseään enää kuukaudesta toiseen vain yhteen asiaan.

Toisin sanoen televisiosarjat eivät tunnu kiinnostavan näyttelijää enää juurikaan. Kaiketi tämän takia Anderson ei myöskään ole enää palaamassa kiiteltyyn American Godsiin tulevaisuudessa.

Gillian Anderson esitti Dana Scullya ensimmäisen kerran The X-Filesin pilotissa vuonna 1993. Raskaus ja lapsen saaminen vaikutti kuvauksiin osallistumiseen, mutta paria poissaoloa lukuun ottamatta Anderson oli mukana koko alkuperäisen sarjan ajan aina vuoteen 2002.

Rooliinsa Gillian Anderson palasi vuoden 2016 The X-Files -minisarjassa. Alkujaan hän aikoi lopettaa The X-Filesin parissa jo siihen, mutta minisarjan sen päätösjakso ei tuntunut Andersonista oikealta tavalta hyvästellä fanien rakastama hahmo.

Suomessa The X-Filesin viimeistä kautta esittää FOX-kanava maanantai-iltaisin.