Uusimmat

Kaikki HBO Nordicin uudet sarjat ja leffat huhtikuussa: Game of Thronesin viimeinen kausi, Warrior, I Am The Night, Killing Eve…

01.04.2019 08:30 Muropaketin toimitus

Huhtikuussa HBO Nordicilla päättyy pitkä odotus, kun Game of Thronesin päätöskausi alkaa 15. päivä. Jatkuvien sarjojen joukossa on myös muun muassa Marvel’s Cloak & Dagger. Uutuuksina nähdään puolestaan taistelulajilegenda Bruce Leen kirjoituksiin perustuva toimintasarja Warrior sekä Wonder Woman -ohjaaja Patty Jenkinsin ohjaama I Am The Night.

HBO Nordicin julkaisut huhtikuussa:

Veep, kausi 7 – 1. huhtikuuta alkaen
Palkittu komediasarja jatkuu seitsenosaisen päätöskauden myötä. Selina Meyer yrittää kasvattaa kannatustaan ajoissa kosiskelemalla ökyrikkaita lahjoittajia ja luovien luvien pahimpien vastustajiensa keskellä. Selinan tukijoukot ovat myös jälleen koossa Mikea lukuun ottamatta, joka on korvattu hänen vihollisellaan, toimittaja Leon Westillä. Raskaudestaan hämmentynyt Amy yrittää selvittää ajatuksiaan ja tuleva isä Dan ei haluaisi luopua playboy-maineestaan. Tiimissä ovat mukana myös aina yhtä uskollinen Gary, riidanhaluinen Ben, lukuja rakastava Kent ja miehistöön kuuluva Richard. Tutuista hahmoista mukana ovat myös mm. Jonah Ryan ja Catherine.

Barry, kausi 2 – 1. huhtikuuta alkaen
Barry (Bill Hader) yrittää keskittyä sekä näyttelijänopintoihinsa että kurssitoveriinsa ja tyttöystäväänsä Sallyyn (Sarah Goldberg). Samalla hän elättelee myös toivoa pääsevänsä eroon tšetšenialaismafiasta, jonka johtoon on noussut Noho Hank (Anthony Carrigan) Barryn surmattua tämän pomon. Barryn yrittäessä vakuuttaa surevan kurssiohjaajansa Gene Cousineaun (Henry Winkler) jatkamaan kurssia, hän ei pysty irtautua väkivaltaisesta rikolliskolmikosta, johon ovat osallisina Tšetšenian, Bolivian ja Burman alamaailmat – eikä sangen epäluuloisista losangelesilaisetsivistä. Samaan aikaan toisaalla ongelmia luo Barry entinen pomo Monroe Fuches (Stephen Root), jolla on hankaluuksia löytää uusi salamurhaaja Barryn tilalle.

The Strain, kausi 4 – 1. huhtikuuta
The Strain kertoo tohtori Ephraim Goodweatherista, New Yorkin CDC:n Canary Teamin johtajasta. Goodweather tiimeineen kutsutaan tutkimaan salaperäistä virusepidemiaa, jossa on muinaista vampirismia muistuttavia piirteitä. Taudin levitessä Eph, hänen tiiminsä ja tavalliset newyorkilaiset joutuvat taistelemaan koko ihmiskunnan puolesta. Sarja perustuu Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin menestyskirjasarjaan.

I Am The Night, kausi 1 – 4. huhtikuuta
Uskomaton tarina Fauna Hodelista, joka annettiin pois heti tämän synnyttyä. Fauna alkaa tutkia menneisyyteensä liittyviä salaisuuksia, jotka johdattavat hänet pahamaineisen hollywoodilaisgynekologi tri George Hodelin jäljille. Sarjan on ohjannut Patty Jenkins (Wonder Woman) ja sen pääosissa nähdään Chris Pine, India Eisley, Jefferson Mays ja Connie Nielsen.

Marvel’s Cloak & Dagger, kausi 2 – 5. huhtikuuta alkaen
Roxxonin omistaman öljynjalostamon romahdus saattaa kaksi teini-ikäistä nuorta yhteen. Tandy Bowen (Dagger) ja Tyrone Johnson (Cloak) tulevat täysin erilaisista olosuhteista, mutta kummatkin ajautuvat karkulaisiksi New Yorkin huumekartellien täyttämille kaduille. Olosuhteiden myötävaikutuksesta kaksikon välille syntyy luja side, jota mutkistavat heidän välilleen kehittyvät tunteet ja erilaiset supervoimat. Sarja perustuu Marvel Cinematic Universen (MCU) maailmaan jatkaen elokuvista ja muista sarjoista tutuksi tullutta ketjua. Pääosissa nähdään Olivia Holt ja Aubrey Joseph sekä Gloria Reuben, Andera Roth, Miles Mussenden ja Emma Lahana.

Warrior, kausi 1 – 6. huhtikuuta alkaen
Warrior on toiminnantäytteinen rikosdraama, jonka tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun lopun San Franciscoon ja siellä Chinatownissa käynnissä olevaa julmaan sotaan. Sarjan päähahmona nähdään Kiinasta salaperäisissä olosuhteissa saapunut itämaisten taistelulajien taitaja Ah Sahm, joka päätyy yhden Chinatownin vaikutusvaltaisimman rikollissuvun palkkalistoille. Etelä-Afrikan Cape Townissa kuvattu sarja on saanut innoituksensa legendaarisen Bruce Leen kirjoituksista. Vastaavana tuottajana toimii Leen tytär Shannon Lee ja pääosissa esiintyvät Andrew Koji, Kieran Bew, Olivia Cheng, Dianne Doan ja Dean Jagger.

Wyatt Cenac’s Problem Areas, kausi 2 – 6. huhtikuuta alkaen
Arvostettu koomikko/käsikirjoittaja Wyatt Cenac juontaa komediallista dokumenttisarjaa, joka käsittelee Amerikan kuumimpia ja kohutuimpia puheenaiheita miehen ainutlaatuisesta näkökulmasta. Sen sijaan, että istuisi pöydän takana, Wyatt lähtee paikan päälle ymmärtääkseen joitakin tämän hetken suurimpia kysymyksiä ja tutkimaan todellisia ratkaisuja. Jaksot koostuvat studioyleisön edessä esitettävistä dokumenttityyppisistä kenttäkertomuksista tapahtumien polttopisteestä hänen keskustellessa paikallisten kanssa ja tarjoten näille humoristia ratkaisukeinoja jokapäiväisiin haasteisiin.

Native Son – 7. huhtikuuta
Elokuva kertoo Bigger Thomasista, nuoresta afroamerikkalaisesta Chicagossa asuvasta pojasta, joka saa pestin vaikutusvaltaisen liikemies Will Daltonin autonkuljettajana. Rahan ja vallan houkuttelevassa maailmassa Bigger kohtaa uusia mahdollisuuksia, kuten kielletyn suhteen pomonsa tyttären Maryn kanssa, ja olosuhteita, jotka muuttavat hänen elämänsä suunnan. Elokuvan on ohjannut debyyttinsä tekevä Rashid Johnson ja käsikirjoittanut Suzan-Lori Parks. Pääosissa esiintyvät Ashton Sanders, Bill Camp ja Margaret Qualley.

Killing Eve, kausi 2 – 8. huhtikuuta alkaen
Sandra Oh ja Jodie Comer palaavat tuttuihin rooleihinsa: MI6-agentti Eve (Oh) ja psykopaatti-salamurhaaja Villanelle (Comer). Sarja kertoo näistä kahdesta naisesta, joita yhdistää yhteinen pakkomielle sekä julma teko. Villanelle on kadonnut ja Eve arvuuttelee, kuoliko hänen puukottamansa nainen vai ei. Kummatkin naiset ovat pahassa pulassa ja Even on löydettävä Villanelle ennen kuin joku muu ehtii ensin – sillä hän ei valitettavasti ole ainoa etsijä… Oh’n ja Comerin ohella sarjassa nähdään Fiona Shaw sekä uudet tulokkaat Nina Sosanya ja Edward Bluemel (A Discovery of Witches) yhdessä jaksoissa vierailevien Julian Barrattin, Henry Lloyd-Hughesin ja Shannon Tarbetin kanssa.

The Chi, kausi 2 – 8. huhtikuuta alkaen
Chicagon eteläosissa vietetään tavallista päivää. Lapset valmistautuvat kouluun ja vanhemmat töihin, nuoret aikuiset aloittelevat elämäänsä ja vanhukset seuraavat tapahtumia kuistilta käsin. Mutta tässä rankassa naapurustossa todelliset vaarat uhkaavat päivittäin tuhota unelmia, ja yksinkertaisimmilla päätöksillä voi olla kohtalokkaita seurauksia. Viime vuoden tammikuussa ensi-iltansa saanut sarja on väkevä draamakertomus, joka muistuttaa ihmisten sinnikkyydestä ja että aina on toivoa. Sarjan on luonut Emmy-palkittu Lena Waithe ja pääosissa nähdään Jason Mitchell, Ntare Guma Mbaho Mwine ja Jacob Latimore.

Fosse/Verdon, kausi 1 – 10. huhtikuuta alkaen
Tosielämän taiteilijakaksikkoon perustuva sarja kertoo Bob Fossen ja Gwen Verdonin tarinan. Fosse oli edistyksellinen elokuvantekijä ja yksi teatterialan vaikutusvaltaisimpia koreografeja ja ohjaajia. Verdon oli puolestaan kaikkien aikojen paras Broadway-tanssija. Yhdessä he muuttivat kuvaa amerikkalaisesta viihteestä – maksaen siitä kovan hinnan. Fossen koreografian myötä sarja tarkastelee viihdemaailman piilotettuja puolia, suuruudentavoittelun hintaa ja taiteen aiheuttamia kärsimyksiä. Pääosissa esiintyvät Sam Rockwell ja Michelle Williams.

Game Of Thrones, kausi 8 – 15. huhtikuuta alkaen
George R.R. Martinin menestyskirjasarjaan perustuva David Benioffin ja D.B. Weissin luoma sarja on hurja kertomus Westerosin Seitsemän valtakunnan valtataisteluista ja pääsystä sen himoitulle Rautavaltaistuimelle. Maailman katsotuimman ja eniten Emmy-palkintoja (47) keränneen draamasarjan päätöskausi koostuu kuudesta jaksosta. Sarjan pääosissa nähdään mm. Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Maisie Williams, Sophie Turner, Nikolaj Coster-Waldau ja Pilou Asbæk.

Bosch, kausi 5 – 20. huhtikuuta
Uusi kausi käynnistyy 15 kuukautta sen jälkeen, kun Bosch oli vihdoin onnistunut tuoda äitinsä tappajan oikeuden eteen. Nyt Bosch löytää itsensä etsimässä totuutta kahdella rintamalla. Uudet todisteet vanhasta tapauksesta saavat aikaan arvailuja, ylittääkö Bosch rajan kylvämällä todisteita. Samanaikaisesti hollywoodilaisessa apteekissa tapahtunut murha paljastaa hienostuneen opioidi-tablettien tehtaan. Bosch ajautuu synkälle ja vaaralliselle polulle etsiessään tappajaa. Sarja perustuu Michael Connellyn menestysdekkareihin ja sen pääosassa nähdään Titus Welliver. Kausi tulee saataville kokonaisuudessaan.

Gentleman Jack, kausi 1 – 23. huhtikuuta alkaen
Sally Wainwrightin luoma ja Suranne Jonesin tähdittämä historiallinen draamasarja vie katsojat vuoteen 1832 ja keskelle tunnetun maanomistaja ja teollisuusvaikuttaja Anna Listerin elämää. Pitkän matkoilla ja opiskelemassa olon jälkeen Anne palaa takaisin esi-isiensä kotiin Shibden Halliin. Hän ryhtyy kehittämään suhteitaan ja etujaan sukutalonsa ja liiketoimiensa eduksi, samoin kuin löytääkseen itselleen vaimon. Sarja perustuu tosielämän Anna Listerin päiväkirjoihin, joiden yli 4 miljoonaa sanaa on kirjoitettu pääosin salakoodilla. Sarjassa nähdään myös mm. Katherine Kelly, Sofie Gråbøl ja Gemma Jones.

Tiedot perustuvat HBO Nordicilta saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.

Muropaketin uusimmat