Uusimmat

”Hevi Reissu on hyvä leffa, kunnes mopo alkaa keulia liikaa” – Arvostelussa tänään ensi-iltansa saava hevikomedia

09.03.2018 07:10 Muropaketin toimitus

Hevi Reissu -bändikomedia saa tänään ensi-iltansa kautta maan. Vaan kannattaako elokuvan takia lähteä tarpomaan lumihankeen ja pakkaseen?

Jos Muropaketin kriitikko Tuukka Hämäläiseen on luottaminen, ei Hevi Reissusta maksaminen todennäköisesti tule katsojaa harmittamaan – ainakaan, jos sattuu kuulumaan metallimusiikin ystäviin.

Arvostelussaan Hämäläinen toteaa Juuso Laation ja Jukka Vidgrenin ohjaamasta komediasta seuraavaa:

”Hevi Reissu on vahvimmillaan pysyessään pikkukaupungin ympyröissä, ja parasta siinä on kiistatta tapahtumien keskiössä oleva yhtye. Näyttelijöiden kemiat toimivat hyvin, dialogista löytyy lakonista huumoria ja koko nelikko on todella sympaattinen. Elokuvan sydän onkin selvästi musiikissa, bänditoiminnassa ja ystävyydessä, ja musiikille annetaankin runsaasti aikaa. Esimerkiksi kohtaus, jossa Lotvonen yrittää keksiä omaperäistä riffiä omaan kappaleeseen, on yksi elokuvan hauskimpia.

Se, missä Hevi Reissu alkaa sakkaamaan, ovat suuremmat kuviot. Reilun tunnin kohdalla mopo alkaa keulia pahasti, ja Norjan rajanylityksestä syntyy kohtaus, joka yrittää liikaa eikä lopulta ole juuri ollenkaan hauska. Samalla se haastaa aiemman elokuvan rakentaman uskottavuuden tason yllättävästi, ja loppuelokuva onkin sitten vähän lattea ja irrallinen kokemus.”

Lue koko arvio:

Kotimainen Hevi Reissu on epätasainen bändikomedia reissusta metallifestareille