Uusimmat

How to Have Sex -elokuva tulee Suomeen K12-ikärajalla

Kuva: Atlantic Film

05.01.2024 09:10 Muropaketin toimitus

Molly Manning Walkerin Cannes-palkittu draama How to Have Sex saa ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa 23. helmikuuta.

Kesän pitäisi olla paras ikinä. Tara, Skye ja Em lennähtävät Kreikkaan Malian saarelle viettämään kaikkien aikojen bileloman, juuri niin kuin jokaisen brittinuoren kuuluu aikuisuuden kynnyksellä tehdä. Tara, porukan viimeinen neitsyt, on ottanut missiokseen muuttaa reissun aikana kyseinen asiaintila ja hänen parhaat ystävänsä pistävät parastaan juoden ja tanssien kautta sotkuisten kuppiloiden ja nihkeiden yökerhojen. Ja ovathan siellä myös parvekenaapurit: kaverit, jotka voisivat tehdä Taran ja hänen ystäviensä kesästä ikimuistoisen.

Siinä raamit Cannesin elokuvajuhlien Un certain regard -sarjan pääpalkinnon voittaneelle How to Have Sexille, jota tähdittävät Mia McKenna-Bruce, Lara Peake, Samuel Bottomley, Shaun Thomas, Enva Lewis ja Laura Ambler.

Vaikka Molly Manning Walkerin elokuva on nimetty tavalla, jota voi pitää provosoivana, ei How to Have Sex sisällä mitään erityisen ruokotonta. KAVI:n mukaan elokuvan ikäraja on Suomessa K12, perusteina ”seksi ja ahdistus”. Kyse on toisin sanoen ”elämänmakuisesta nuorisodraamasta”, ei eri eritteiden esittelystä.