Uusimmat

Huomasitko jo: Netflixistä löytyy nyt hittielokuva, josta koko Suomi hössötti vuonna 2018

30.04.2020 08:13 Muropaketin toimitus

Jasper Pääkkösen myötä reippaasti suomalaismedioissa vuonna 2018 esillä ollut BlacKkKlansman on nyt julkaistu Netflixissä.

Spike Leen ohjaamassa BlacKkKlansmanissa on 1970-luvun alku ja amerikkalaista yhteiskuntaa myllertää taistelu kansalaisoikeuksista. Ron Stallworth (John David Washington) palkataan Colorado Springsin poliisilaitoksen ensimmäiseksi afroamerikkalaiseksi etsiväksi. Henkilökunta suhtautuu tulokkaaseen epäluuloisesti, jopa avoimen vihamielisesti. Stallworth tarttuu kuitenkin päättäväisesti toimeen ja ottaa tähtäimekseen vaarallisen tehtävän: Ku Klux Klanin sisäpiiriin soluttautumisen ja sen paljastamisen.

Rotusorron kannattajana esiintyvä Stallworth saa yhteyden ryhmittymään ja raivaa tiensä aivan sen ytimeen asti. Hän onnistuu jopa ystävystymään klaanin johtajan David Duken (Topher Grace) kanssa ja saa omistautumisensa johdosta suitsutusta. Soluttautumisoperaatio muuttuu yhä monimutkaisemmaksi. Tapaamisissa klaanin jäsenten kanssa kasvokkain Stallworthia esittää hänen kollegansa Flip Zimmerman (Adam Driver), joka saa selville hengenvaarallisen salajuonen. Yhdessä he lähtevät kukistamaan ryhmää, jonka todellinen tavoite on siistiä väkivaltainen retoriikkansa niin salonkikelpoiseksi, että sillä voidaan vedota suureen yleisöön.

Muropaketin arviossa BlacKkKlansmanin todettiin vääntävän asiansa rautalangasta, mutta olevan muuten perin pätevä neljän tähden elokuva:

Arvostelu: Rautalangasta vääntävä BlacKkKlansman-elokuva on oivallinen Spike Lee -vuodatus, jossa myös Jasper Pääkkönen pääsee loistamaan