Uusimmat

Kaksi ylistettyä toimintaklassikkoa sai jatkoa viime syksynä – Lipunmyynnin osalta flopeiksi jääneet leffat löytyvät nyt Viaplaysta ja saattavat hyvinkin päättää vuosikymmeniä jatkuneet tarinat

Kuva: © 2018 SKYDANCE PRODUCTIONS AND PARAMOUNT PICTURES.

27.07.2020 09:14 Muropaketin toimitus

1980-luvulla alkunsa saaneet Rambo- ja Terminator -elokuvasarjat ovat jaksaneet porskuttaa vuosikymmenestä toiseen, mutta uusimmat jatko-osat saattavat hyvinkin jäädä viimeisiksi.

Viaplayn valikoimaan on nyt valittu viime syksynä ensi-iltansa saaneet Rambo: Last Blood ja Terminator: Dark Fate.

Yhteistä jatko-osille on se, että ne molemmat tuottivat pettymyksen lipunmyynnissä.

Sylvester Stallonen tähdittämä Last Blood on kerännyt Rotten Tomatoesissa vain 27 kriitikolta sadasta. Toimintaleffojen fanit ovat olleet viidettä Ramboa kohtaan paljon suopeampia: kehuja arvio on irronnut 82 %:a katsojista. Rahaksi eivät kehut kuitenkaan kääntyneet: 50 miljoonan dollarin tuotantobudjetilla tehty Rambo: Last Blood keräsi elokuvateatterikierroksellaan 91,5 miljoonan dollarin lipunmyynnin.

Pakkaselle siis jäätiin, mutta lisää taaloja on toki kertynyt tallennemarkkinoilta ja muista ”jatkokanavista”. Lisäksi Stallone on vihjaillut, että Last Bloodin nimestä huolimatta vielä yksi Rambo voisi olla kiva tehdä, joten saapa nähdä, miten sotaveteraanin käy.

Kylmää kyytiä sai myös Terminator: Dark Fate. Elokuva niitti kehuja useimmilta kriitikoilta ja faneiltakin – ainakin RT:n mukaan – mutta elokuvateattereissa elokuvaa ei liiemmin katseltu. Lähes 200 miljoonan dollarin tuotantobudjettia vastaan lipunmyyntiä kertyi vain reilut 260 miljoonaa dollaria.

Jopa Terminator: Dark Faten tähdet ovat todenneet, että eiköhän elokuvasarjan voisi tämän jälkeen kuopata. Vaikuttaa siis epätodennäköiseltä, että robottien ja tuhokoneiden taival enää tästä jatkuisi – ainakaan ennen vääjäämätöntä rebootia joidenkin vuosien jälkeen.

Sekä Terminator: Dark Faten että Rambo: Last Bloodin voi katsoa Viaplaysta kuukausitilauksella tai ilmaisen tutustumisjakson aikana.