Uusimmat

Katsojia riittää, mutta Netflixin uusi ykkössarja ei ole ollut varsinainen arvostelumenestys

25.03.2024 11:02 Muropaketin toimitus
3 Body Problem

Kuva: © Netflix

Game of Thronesin ja True Bloodin tekijöiden suursarja 3 Body Problem käynnistyi Netflixissä viime viikolla. Tieteistarina on noussut monessa maassa Suomea myöten Netflixin katsotuimmaksi, mutta miten tyytyväisiä yleisö on 3 Body Problemiin ollut?

David Benioffin, D.B. Weissin ja Alexander Woon sarjasovitus Cixin Liun The Three Body Problem -romaanista on saanut pääsääntöisesti lämpöisen vastaanoton sekä kriitikoilta että suurelta yleisöltä. Mistään huippuarvosanoista ei kuitenkaan 3 Body Problemin kohdalla voida puhua.

Rotten Tomatoesissa 3 Body Problemin tuoreusasteet ovat 76 ja 75 prosenttia. IMDb:ssa arvioiden keskiarvo on asteikolla 1-10 tällä hetkellä 7,8, minkä voisi hieman mutkia oikoen kääntää neljäksi tähdeksi viidestä.

Metacriticin arviot ovat hieman koleammat kuin RT:ssa ja IMDb:ssa, mutta suopeaa suhtautumista on havaittavissa silläkin suunnalla: kriitikoiden arvosana on 70/100 ja käyttäjäarvosana 5,9/10 asteikolla 1-10.

Muropaketin arvio löytyy täältä:

3 Body Problem on yllättävän hyvä Netflix-sarja kovan scifin ystäville

Netflix ei ole vielä vahvistanut jatkoa 3 Body Problemille, mutta kaikki merkit viittaavat siihen, että sarjasta halutaan useamman kauden mittainen kestohitti Stranger Thingsin tapaan. Ensin pitää kuitenkin rouskuttaa katsojadataa ja katsoa miten hyvin sarja on yleisölle uponnut.