Uusimmat

Kick-Ass-tähti Chloë Grace Moretz avautui vanhempien miesten käytöksestä teinivuosinaan – “Oikein kunnon mindfuck”

02.12.2022 11:24 Muropaketin toimitus

Pitkän uran tehnyt Chloë Grace Moretz on vasta 25-vuotias.

Chloë Grace Moretz oli vain kahdeksan esiintyessään ensimmäisessä elokuvassaan, vuoden 2005 Ryan Reynoldsin tähdittämässä The Amityville Horror -uusintaversiossa. Ensimmäisen pääosaroolinsa hän teki 14-vuotiaana Carrie-rebootissa.

Nyt Moretz kertoo Reign with Josh Smith -podcastissa kokeneensa nuorena jatkuvaa väheksyntää, melkein aina vanhemmilta miehiltä.

”Oli aina todella mielenkiintoista saada selville, ketkä olivat todella tyytymättömiä nuoreen naiseen. Olin työskennellyt jo lähes kymmenen vuotta. Aloin saada isompia ja tärkeämpiä rooleja rooleja kasvaessani. Monien vastareaktiot olivat todella mielenkiintoisia kokemuksia”, Moretz sanoo.

”Suurin osa minua pelkkänä pentuna ja kakarana pitäneistä oli vanhempia miehiä. Ideani ja mielipiteeni ammuttiin melkein aina alas. Se että vanhat äijät puhuivat puolestani kun olin teini oli täysin kahjoa, oikein kunnon mindfuck”, näyttelijä jatkaa.

Moretz sanoo myös päätyneensä usein valtataisteluun vanhempien miesten kanssa, vaikka olikin vasta teini-ikäinen.

Näyttelijän tuorein tuotanto on Amazon Prime Videossa tällä hetkellä pyörivä The Peripheral -tieteissarja, jonka kahdeksas ja samalla viimeinen jakso ilmestyi tänään. Sarja on parantanut menoaan loppua kohti, mutta Muropaketin kolmen ensimmäisen jakson perusteella kirjoitetussa arviossa sarjasta todettiin muun muassa seuraavaa:

”The Peripheral ei ole koukeroissaan läheskään yhtä monimutkainen kuin Westworld tai vaikkapa Netflixin The Dark. Sarja kasaa silti aikamatkustuksen ja teknologian aiheuttaman paranoian oheen heti alkuun turhan monisyisiä juonikoukeroita.

Monisyinen on William Gibsonin alkuperäisteoskin, jonka syvyyksistä löytyy helposti ajatuksia herättävä ja kiinnostava tarina. The Peripheral -sarjan kolme ensimmäistä jaksoa ovat visuaalisesti komeita, mutta tuovat turhan vauhdilla kertomukseen liian monta ideaa.

Toivottavasti aikamatkustus, nanoteknologia, cyberpunk-estetiikka, tappaja-androidit, virtuaalikehot ja ääriväkivalta muodostavat sarjan edetessä koherentin kokonaisuuden. Fiksua scifiä ei voi olla koskaan liikaa.”

Arvostelu | The Peripheral -sarja on fiksua scifiä, joka tarjoaa liikaakin korkealentoisia ideoita