Uusimmat

”Minulle se ei ollut haudan naimista” – Kohuelokuvan hämmentävä seksikohtaus syntyi lennosta

Kuva: © Amazon Content Services LLC

08.01.2024 13:15 Muropaketin toimitus

Barry Keoghanin tähdittämä, Emerald Fennelin ohjaama Saltburn on katsottavissa Prime Videossa.

Huom, sisältää spoilereita!

Emerald Fennelin (Promising Young Woman) musta komedia Saltburn julkaistiin vähän ennen joulua Prime Videossa. Elokuvassa nähdään muutamia kohua herättäneitä kohtauksia, joista yhden tekijät ovat paljastaneet syntyneen käsikirjoituksen ulkopuolella.

Elokuvan pääosaa esittää roolistaan Golden Globe -ehdokkuuden saanut Barry Keoghan. Hänen Oliverinsa nähdään muun muassa sekstaamassa yksinään kuolleen ystävänsä haudalla. Tai siis juuri umpeen lapioidun haudan kanssa.

Varietyn haastattelussa Keoghan paljastaa, ettei kohtaus mennyt aivan niin virallisessa käsikirjoituksessa.

“Paperilla hän ei tehnyt niin. Mutta halusin nähdä, mitä todella tapahtui, mihin saakka saisin vietyä sen. Halusin olla sekaisin ja antaa kehoni johdattaa minua eteenpäin”, Keoghan selittää.

“Minulle se ei ollut haudan naimista, vaan se oli ennemminkin sitä, ettei hän tiennyt mitä olisi tehnyt pakkomielteensä kanssa. Se saa hänet sekaisin ja tekee hänestä tavallaan epäihmisen”, hän jatkaa.

Entertainment Weeklyn mukaan ohjaaja-käsikirjoittaja Fennell kertoo idean tulleen hänelle kesken kuvausten:

“Juttelin Barryn kanssa sinä aamuna. Sanoin, että hei Barry, entäs jos hän vaan avaisi vetoketjunsa… Ja Barry sanoi vaan että jep. [..] Mutta ei ole mitään syytä, miksi se kohtaus ei olisi mukana elokuvassa. Kun näen niin syvää omistautumista, intensiivistä surua ja rakkautta täynnä olevan kohtauksen, ei ole mitään syytä sille, etten myös näyttäisi sitä elokuvassa. Se oli uskomattomin asia mitä olen koskaan nähnyt.”

Muropaketin arvostelussa Saltburn rankattiin loppuvuoden parhaiden elokuvien joukkoon:

Arvostelu | Saltburn on loppuvuoden parhaita elokuvia – ainakin niille, jotka eivät vähästä hätkähdä