Uusimmat

Kun laatu ei myy: Kaksi viiden tähden ensi-iltaelokuvaa keräsi Suomessa vain kourallisen katsojia

19.11.2019 11:39 Muropaketin toimitus

Suomessa sai viime perjantaina ensi-iltansa muiden muassa Le Mans 66 ja The Lighthouse. Molemmat elokuvat saivat Muropaketin kriitikoilta täydet viisi tähteä.

Ja sitten kävi, kuten niin monesti ennenkin:

Maksava yleisö meni katsomaan jotain muuta kuin mitä kriitikot suosittelevat.

Viikonlopun katsotuimmat elokuvat olivat Tarhapäivä-komedia ja Suomen vuoden 2019 katsotuimmaksi elokuvaksi noussut Jokeri.

James Mangoldin ohjaama Le Mans 66 – Täydellä teholla sai tyytyä listan neljänteen sijaan. Katsojia sille kertyi viikonlopun aikana 7227. Ei huono saavutus, mutta selvästikään Matt Damonin ja Christian Balen ”autodraamasta” ei ole Suomessa isoksi hitiksi.

Robert Eggersin The Lighthouse -”kauhuelokuvasta” ei kukaan hittiä odottanutkaan – mustavalkoinen tarina kahdesta sekoilevasta majakanvartijasta ei ole materiaalia, joka saa massat liikkeelle.

Katsojia The Lighthouse keräsi avausviikonloppunaan vain 3438. Elokuvan suosioon vaikutti arvatenkin loppuunmyyty Rakkautta & Anarkiaa -näytös alkusyksyltä. Ilman sitä katsojia olisi varmasti ollut enemmänkin, tosin parhaassakin tapauksessa vain joitakin satoja.

Lue Muropaketin elokuva-arviot täältä:

Le Mans 66 on viiden tähden laatuelokuva – Kiitos kuuluu Matt Damonille, Christian Balelle ja James Mangoldille

The Witch -ohjaajan mestarillinen The Lighthouse -kauhusekoilu todistaa Robert ”Twilight” Pattinsonin olevan yksi sukupolvensa parhaista näyttelijöistä