Uusimmat

Leonardo DiCaprio jäi melkein ilman uransa isointa roolia, koska käyttäytyi ohjaajan edessä kuin hemmoteltu kakara

25.11.2022 18:00 Muropaketin toimitus

Ohjaaja James Cameron uhkasi jättää Leonardo DiCaprion pois laskuista etsiessään miespääosaa vuonna 1997 valmistuneeseen elokuvaansa Titanic.

Leonardo DiCaprion Titanic-elokuvassa esittämä Jack on yksi elokuvien ikimuistoisimpia henkilöhahmoja. Läheltä kuitenkin liippasi, ettei näyttelijä olisi jäänyt ilman roolia.

Ohjaaja James Cameron paljastaa haastattelussa (Yahoon kautta), että vaikka DiCaprio hurmasi studiolla kaikki, nuori näyttelijä silti meinasi jäädä ilman roolia.

Ensimmäisen koe-esiintymisen jälkeen Cameron halusi nähdä, miten DiCaprio ja toiseen pääosaan jo valittu Kate Winslet toimivat yhteen. Toisella kerralla DiCaprio ei kuitenkaan ollut etukäteen ymmärtänyt, että hänen pitäisi tuolloin tehdä koe-esiintyminen kameran edessä ja kieltäytyi siitä.

Tuon jälkeen Cameron kätteli näyttelijää ja kiitti tämän ajasta.

“Hän kysyi minulta: Hei odota, tarkoittaako tämä, että jos en esiinny, en saa roolia? Kerroin, että tämä on valtava elokuva, johon menee elämästäni kaksi vuotta ja hän ehtii siinä ajassa tekemään viisi eri juttua, samalla kun minä teen jälkituotantoa. Joten en halua, että kaikki menee v*tuiksi tekemällä vääriä valintoja näyttelijää etsiessäni. Joten joko esiinnyt tai et saa roolia”, Cameron selittää.

DiCaprio suostui tähän lopulta ynseästi, mutta Cameron kertoo tilanteen muuttuneen heti sillä sekunnilla kun hän sanoi “action”.

“Synkät pilvet väistyivät ja auringon säde osui Jackiin ja olin ihan että tässä on meidän kaverimme.”