Uusimmat

Liian moni kaivoi kaapista vanhan piraattihattunsa – järjestö varustautuu jälleen piratismin kitkemiseen

Kuva: Unsplash / Sergey Semin

12.04.2024 20:39 Muropaketin toimitus

Verkon keskusteluja seuraamalla on tullut vaikutelma, että ilmassa on ollut jo pidempään tyytymättömyyttä suoratoistopalveluihin. Nurinaa ovat aiheuttaneet ainakin hintojen korotukset ja sisällön pirstaloituminen eri palveluihin.

Vaikuttaisikin siltä, että osa viihteen kuluttajista on kaivanut kaapin perukoilta vanhan, jo nuhjaantuneen piraattihattunsa, ja alkanut jälleen joko lataamaan elokuvia tai katsomaan niitä epävirallisilta sivuilta suoratoistona. Tämän on ilmeisesti huomannut myös elokuvateollisuuden järjestö Motion Picture Association (MPA).

Piratismi ehti olla pitkään poissa muodista, mutta PC Mag kertoo brittiläisen Muson tutkimuksesta, jonka mukaan piraattisivustoilla käyminen on lisääntynyt 36 prosenttia vuoden 2020 ja 2023 välillä. PC Magin mukaan syynä on huippusarjojen sijainti monissa eri suoratoistopalveluissa ja palveluiden kuukausimaksujen nousu.

MPA:n toimitusjohtaja Charles Rivkin ilmoitti CinemaConissa, että järjestö aikoo tehdä yhteistyötä kongressin kanssa. MPA on lobannut piratismin vastaisia lakeja jo pitkään, mutta nyt toiminta saattaa kiihtyä. Tarkoituksena on ainakin estää ihmisiltä piraattisisältöä tarjoavien sivustojen käyttö.