Uusimmat

Tänään tv:ssä: Kotimainen elokuva, joka keräsi kesällä 2017 elokuvateattereissa vain 258 katsojaa

21.02.2020 07:35 Muropaketin toimitus

”Suomessa ei tehdä kuin sotaelokuvia ja lastenelokuvia ja ihmissuhdedraamaa”, kuuluu perinteinen marmatus. Sille on kuitenkin hyvä selitys. Kun jotain erilaista yritetään, ei pienellä markkina-alueella saada helposti riittävästi yleisöä liikkeelle.

”Krisulla on tasan vuosi aikaa toteuttaa unelmansa. Bändin on saatava EP kasaan ja sitten räjähtää. Kolmenkympin murros vaan ei tule ihan kivuttomasti.”

Vuonna 2017 sai ensi-iltansa Olli Ilpo Salosen esikoisohjaus Wendy and The Refugee Neverland, joka oli suomalaiseksi elokuvaksi poikkeuksellisen sähäkkä tapaus. Elokuva ei liiemmin kriitikoilta kehuja kerännyt, mutta ainakin se poikkesi massasta ja oli tervetullutta vaihtelua tuttuun kaavaan.

Traileri näytti tältä:

Pääosaa esittäneen Minka Kuustosen ja muiden tekijöiden kannalta on harmillista, ettei elokuvalle löytynyt yleisöä: Wendy and The Refugee Neverlandin kävi katsomassa kesän 2017 aikana elokuvateattereissa vain 258 katsojaa.

Jopa kökköklassikko Ponterosa (2001) menestyi selvästi paremmin (2552 katsojaa).

Mikäli mielenkiinto heräsi, voi Wendy and The Refugee Neverlandin katsoa tänään kello 19.00 alkaen joko Yle TV2:lta tai vaihtoehtoisesta Yle Areenasta.

Muropaketin uusimmat