Uusimmat

Mihin aikaan uusi Alien-tv-sarja sijoittuu? Vastaus saattoi juuri selvitä

Ridley Scott Alien: Covenantin kuvauksissa © 2017 Twentieth Century Fox

23.04.2024 07:00 Muropaketin toimitus

Noah Hawleyn luoman Alien-tv-sarjan kuvaukset ovat käynnissä Thaimaassa.

Deadline uutisoi, että tulevaan Alien-sarjaan on tehty uusi näyttelijäkiinnitys. Mukaan liittyy Sandra Yi Sencindiver, joka tunnetaan muun muassa tv-sarjasta Foundation.

Noah Hawleyn (Fargo) luomaa ja Ridley Scottin tuottamaa Alien-sarjaa kuvataan parhaillaan Thaimassa. Ajallisesti sarjan tarinan arvioidaan sijoittuvan muutama vuosi ennen Prometheus-elokuvan ja noin 30 vuotta ennen ensimmäisen Alien-elokuvan (1979) tapahtumia.

Sarja sijoittuu Alien-franchisessa ensimmäistä kertaa maapallolle ja sen kerrotaan keskittyvän androideja kehittävään Weyland-Yutani Corporationiin.

Näyttelijäkaartissa mukana ovat muun muassa Sydney Chandler, Alex Lawther, Essie Davis, Adarsh Gourav, Kit Young, Timothy Olyphant, David Rysdahl, Babou Cessay, Erana James, Lily Newmark ja Adrian Edmonson.

Koska sarjan kuvaukset ovat edelleen käynnissä, sarjaa tuskin voidaan odotella nähtäville vielä tämän vuoden aikana. Virallista julkaisupäivää ei ole vielä kerrottu, mutta suhteellisen varma veikkaus viittaa vuoden 2025 puolelle.

Sitä ennen elokuvateattereissa pääsee kuitenkin näkemään Fede Alvarezin ohjaaman Alien: Romulus -elokuvan, jonka ensi-ilta on 14. elokuuta 2024. Sen kerrotaan sijoittuvan elokuvien Alien ja Aliens väliseen aikaan.