Uusimmat

Mihin Brendan Fraser katosi? Muumio-tähti ei enää hittielokuvissa esiinny, mutta teki viime vuonna ehkä uransa mielenkiintoisimman roolin

13.02.2020 11:49 Muropaketin toimitus

Muumio-tähti Breandan Fraser on yhä aktiivinen näyttelijä.

Vuoden 2008 Muumio: Lohikäärmekeisarin hauta jäi Brendan Fraserin viimeiseksi isommaksi rooliksi valkokankaalla. Elokuva osoitti, että Muumio-seikkailujen suosio oli laskenut vuoden 2001 Muumion paluun jälkeen, ja samalla laski myös Fraserin suosio.

Seuraavina vuosina Brendan Fraser nähtiin A Case of Youn, HairBrandedin ja Breakoutin kaltaisissa pikkuleffoissa. Taika oli kuitenkin poissa: elokuvien menestys jäi olemattomaksi tai mitättömäksi.

2010-luvun puolivälissä Fraser jätti elokuvat hetkeksi, ja siirtyi televisiosarjojen pariin. Ja niitä riitti: Trust, Nightcap, The Affair, Texas Rising, Condor…

Viime vuonna Fraser esitti yhtä uransa kiehtovimmista rooleista: DC Comicsin Vertigo -sarjakuvaan pohjautuvassa Doom Patrol -supersankarisarjassa hän oli Robot Man, robotin kehoon siirretty Cliff Steele. Samoihin aikoihin näyttelijä teki rikosdraamaelokuvan Line of Descent, joka ei kuitenkaan saanut yleisöltä sen suurempaa rakkautta kuin 2000-luvun loppupuolen leffatkaan.

Tällä hetkellä Brendan Fraserilla on jälkituotantovaiheessa kaksi elokuvaa. Jos ennusmerkkeihin on luottaminen, The Secret of Karma tai Behind the Curtain of Night eivät kuitenkaan ole kääntämässä näyttelijän uraa uuteen nousuun.

TV6 esittää tänään kello 21.00 Brendan Fraserin kulta-aikojen elokuvan Muumion paluu vuodelta 2001.