Uusimmat

Mikä on tämä Cow-elokuvien putki? First Cow sai jo ensi-iltansa, huhtikuussa tulee Cow ja syksyllä niitä seuraa The Cow

18.03.2022 09:24 Muropaketin toimitus

The Cow -mysteeritrilleriä tähdittää Winona Ryder.

Lehmä-aiheisia ja -nimisiä leffoja on luvassa lisää. Jo vuonna 2020 Rakkautta & Anarkiaa -festareilla Suomessa nähty First Cow tuotiin meillä laajempaan levitykseen vasta pari viikkoa sitten. Vappupäivänä puolestaan saa ensi-iltansa jo DocPoint-festareilla nähty synkkä Cow-dokumentti.

Viime viikonloppuna maailmanensi-iltansa SXSW-festareilla saanut Eli Horowitzin ohjaama The Cow -mysteeritrilleri saapuu laajempaan levitykseen syksyllä. Deadline kertoo Vertical Entertainmentin voittaneen tarjouskilpailun elokuvan maailmanlaajuisista levitysoikeuksista.

The Cow’n pääosissa nähdään Winona Ryder ja John Gallagher Jr. He esittävät syrjäisen mökin itselleen vuokrannutta pariskuntaa. Mökki on kuitenkin tuplabuukattu ja siellä on jo toinen pariskunta. He päättävät jakaa mökin tuntemattomien kanssa, mutta Ryderin näyttelemän Kathin poikaystävä ja nuori nainen katoavat yhdessä.

Leffassa esiintyvät myös Dermot Mulroney, Owen Teague ja Brianne Tju. Horowitz. Käsikirjoituksesta vastaa Matthew Derby.

Muropaketin vuoden 2020 syksyltä peräisin olevassa arvostelussa First Cow keräsi kehut. Siitä todettiin seuraavaa:

”Amerikkalaisen indie-elokuvan mestari Kelly Reichardt on tehnyt uransa aikana vain hyviä ja mestarillisia elokuvia, joista hänen seitsemäs ohjaustyönsä First Cow saattaa olla jopa paras.

Tietyllä tapaa uutuus on Reichardtin teoksista helpoin, mutta se kulkee silti tuttuun tyyliin ihastuttavan rauhallisesti. Ohjaajan realismista löytyy pakahduttava annos kaunista melankoliaa. 1820-luvun Oregoniin sijoittuvassa tarinassa on kyllä mukana hurmaava Evie-lehmä, mutta se on kertomus karuissa olosuhteissa ystävystyvistä Cookiesta ja King-Lusta.

Reichardtin elokuvissa hahmojen haaveet harvoin toteutuvat, mutta mukaan mahtuu jälleen aimo annos lempeyttä, aitoa ystävyyttä ja haikeutta, josta tulee hyvä mieli.”

The Cow -elokuvan tarkka ensi-ilta ei ole vielä selvillä.