Uusimmat

Miten Kylo Ren sai Darth Vaderin kypärän? Star Wars -fanit saivat vihdoinkin selityksen vuoden 2015 arvoitukselle

Kuva: © 2109 ILM and Lucasfilm Ltd.

08.08.2023 13:00 Muropaketin toimitus

Adam Driver esitti Darth Vaderin tyttärenpoikaa Kylo Renia kolmessa Star Wars -elokuvassa.

Vuonna 2015 julkaistu Star Wars: The Force Awakens -elokuva yllätti elokuvasarjan fanit tuomalla kuvaan Darth Vaderin Jedin paluun lopussa palaneen kypärän. Kypärä oli jollakin kumman syyllä joutunut Adam Driverin esittämän Kylo Renin omistukseen, mutta tarkempaa selitystä tälle ei elokuvassa – eikä sen kahdessa jatko-osassakaan – annettu.

Nyt tämä vääryys kuitenkin korjautuu – ainakin tietystä näkökulmasta katsottuna.

Jedin paluun julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 40 vuotta, joten Lucasfilm julkaisee sen kunniaksi kirjan Return of the Jedi: From A Certain Point of View, jossa 40 tarinankertojaa luo uudelleen elokuvan ikonisia kohtauksia. Asiasta uutisoi Scifi & Fantasy Gazette.

Yksi näistä tarinoista on Adam Christopherin kirjoittama The Steadfast Soldier, missä kenraali Pryde (elokuvassa Richard E. Grant) saa tietää Imperiumin kukistumisesta Endorissa.

Kirjasta julkaistun mainoksen mukaan Pryde oletettavasti löytää myös Darth Vaderin hautarovion ja nappaa hiiltyneen kypärän mukaansa – ja toimittaa sen tämän jälkeen joko Snokelle tai antaa lahjaksi Kylo Renille.

Return of the Jedi: From A Certain Point of View tulee myyntiin 29. elokuuta.