Uusimmat

“Miten se putoaminen tehtiin?” – Die Hard -tähti joutui vastaamaan leffa-aiheisiin kysymyksiin jopa syöpähoitojensa aikana

28.09.2022 17:00 Muropaketin toimitus

Vuonna 2016 syöpään kuolleen Alan Rickmanin päiväkirjamerkinnöistä paljastuu julkisuuden karu totuus.

Näyttelijä Alan Rickman oli ahkera pitämään päiväkirjaa, jotka julkaistaan kirjamuodossa lokakuussa kaiken kansan nähtäväksi.

Guardian on julkaissut Rickmanin päiväkirjoista ennakkoon Harry Potter -aiheisia merkintöjä sekä toisen kokoelman muita merkintöjä, jotka tarjoavat mielenkiintoisen ja ajoittain aika karunkin katsauksen hittielokuvien taakse. Kolmannessa kokoelmassa puolestaan on luettavissa Rickmanin teräväsanaisia elokuva-arvosteluita.

Merkinnöissään Rickman paljastaa myös julkisuuden nurjempaa puolta. Hän muun muassa joutui vastaamaan elokuva-aiheisiin kysymyksiin kesken syöpähoitojensa.

“Lääkärit tulivat paikalle ja touhuttuaan katedrien ja muiden letkujen kanssa pääsivät hermostuneesti vihdoin itse asiaan – ’Kuinka sinä teit sen putoamisen Die Hardissa?’”, Rickman kirjoittaa.

Hän viittaa ensimmäisen Die Hard -elokuvan legendaariseen kohtaukseen, missä Rickmanin esittämä pahis, Hans Gruber putoaa kohtaloonsa.

Rickmanin päiväkirjat julkaistaan 4. lokakuuta nimellä Madly, Deeply: The Alan Rickman Diaries.