Uusimmat

Muistatko 1980-luvun Valhalla-sarjakuvat? Thorin ja Lokin seikkailusta on tehty nyt tehoste-elokuva, joka saapuu Suomeen maaliskuussa

13.02.2020 14:05 Muropaketin toimitus

Muropaketin varttuneemmat lukijat saattavat muistaa Peter Madsenin vallattoman Valhalla-sarjakuvan, jonka albumeita Semic-kustannus julkaisi 1980-luvun lopulla. Nyt skandinaavista mytologiaa kierrättävästä Valhallasta on tehty elokuva, joka saapuu aika yllättäen levitykseen myös Suomessa.

Thor ja Loki ovat jo tuttuja hahmoja suurellekin yleisölle, kiitos viimeistään Marvel Studiosin elokuvien, mutta Fenar Ahmadin ohjaama Valhalla-elokuva tarjoaa viikinkijumalista erilaisen tulkinnan:

”Tor-jumala ja hänen velipuolensa Loki saapuvat Midgårdiin (ihmisten maailma), missä he ottavat viikinkilapset Røskvan ja Tjalfen orjiksi. Matka jatkuu jumalten maahan, Asgårdiin, missä yhteiskunta on epäjärjestyksessä ja valtava Fenris-susi uhkaa heidän kotiaan, Valhallaa. Kahden lapsen saapuminen tuo uusia haasteita jumalten valtakuntaan, koska selvänäkijä jumalatar Frigg näkee yhteyden Røskvanin ja tärkeän legendan välillä. Ovela jättiläinen Udgårdsloki sieppaa Tjalfen. Røskvani, Torin ja muiden jumalien on pelastettava hänen henkensä ja estettävä ragnarök (jumalten valtakunnan tuho).”

Tanskalaiselokuva ehti kotimaassaan teattereihin jo viime syksynä. Suomen ensi-ilta on 20.3.2020.

Animaatioelokuva Valhallasta tehtiin jo vuonna 1986. Se näytti tältä: