Uusimmat

Netflixin katsotuinta elokuvaa pidetään “abortinvastaisena propagandana” – Näin ohjaaja vastasi syytökseen

05.10.2022 19:30 Muropaketin toimitus

Netflixin Marilyn Monroe -elokuvassa Blonde nähdään puhuva sikiö, joka pyytää olemaan satuttamatta sitä.

Netflixin viime viikolla julkaisema Marilyn Monroe -elokuva Blonde on ollut yksi syksyn kohutuimpia elokuvia sen sisältämän seksuaalisuuden, väkivallan ja myös sen tavan vuoksi, millä tavalla se esittää Marilynin.

Andrew Dominikin ohjaamaa elokuvaa on myös syytetty muun muassa abortinvastaisuudesta, sillä siinä nähdään kohtaus, missä CGI:nä toteutettu, puhuva sikiö pyytää äitiään olemaan satuttamatta sitä. Aihe aborteista ja raskauden keskeytyksen kieltämisestä lailla on ollut etenkin Yhdysvalloissa viime aikoina kipeä ja ajankohtainen.

Dominikin mielestä ihmiset ovat ymmärtäneet elokuvan sanoman väärin, kertoo Cinemablend. Hänen mielestään tarkoituksena ei ollut demonisoida raskauden keskeytystä.

“Mitä elokuva todella yrittää sanoa, on se, ettei hän näe todellisuutta. Hän näkee omat pelkonsa ja toiveensa projisoituna ympäröivään maailmaansa”, Dominik kommentoi.

Ohjaajan mukaan ihmisten suhtautuminen asioihin muuttuu aina ajan kanssa.

“Ihmiset selkeästi ovat hyvin huolissaan vapauksiensa vähenemisestä, tietenkin he ovat. Mutta tarkoitan, että kukaan ei olisi välittänyt paskan vertaa, jos tämä elokuva olisi tehty vuonna 2008, ja luultavasti kukaan ei välitä siitä enää neljän vuoden päästä.”

LUE MYÖS: Arvostelu | Blonde on vuoden raskain Netflix-elokuva – Alastomuus, väkivalta ja ahdistus toivat K18-ikärajan syystäkin