Uusimmat

Netflixin tämän hetken katsotuimman elokuvan raiskauskohtaus on ollut monelle liikaa K18-varoituksesta huolimatta

03.10.2022 08:40 Muropaketin toimitus

Marilyn Monroen elämään pohjautuva Blonde-elokuva sai ensi-iltansa Netflixissä viime viikolla ja kipusi parissa päivässä palvelun katsotuimmaksi. Kaikki eivät ole olleet elokuvasta kuitenkaan innoissaan.

Muropaketin arviossa toimittaja Helinä Laajalahti varoitteli Blonden katsojia elokuvan sisältämistä rankoista kohtauksista:

”Yhdysvalloissa Blonde sai harvinaisen NC-17-ikärajan, jolla tarkoitetaan alle 18-vuotiailta kiellettyä elokuvaa. Ikäraja johtuu elokuvan sisältämästä, erittäin runsaasta alastomuudesta, seksi- ja raiskauskohtauksista sekä runsaasta väkivallasta, joka kohdistuu myös lapsiin. Heti alkuunsa elokuvasta voikin antaa vakavan ahdistusvaroituksen: Blonde ei ole mikään hyvän mielen elokuva. Tiedossa on nimittäin lähes kolme tuntia paikoin äärimmäisen ahdistavaa sisältöä, eikä sen kohuttu seksikään ole mitään kovin kaunista.”

Koko arvio löytyy täältä:

Blonde on vuoden raskain Netflix-elokuva – Alastomuus, väkivalta ja ahdistus toivat K18-ikärajan syystäkin

Nyt arvostettu Independent-lehti uutisoi Blonden keränneen runsaasti kritiikkiä etenkin yhdestä tietystä kohtauksestaan. Elokuvan loppupuolella nähdään tilanne, jossa huumattu Marilyn Monroe (Ana de Armas) viedään huomattavasti John F. Kennedyä (Caspar Phillipson) muistuttavan ”presidentin” luokse ja pakotetaan harrastamaan seksiä valtiopäämiehen kanssa.

Kaikista Blonden kohutuista kohtauksista juuri raiskaus tuntuu olleen monelle katsojalle liikaa. Esimerkiksi Twitterissä on päivitelty sitä, miten koko kohtaus olisi pitänyt jättää elokuvasta pois. Raiskausosuuden tekee erityisen kyseenalaiseksi se, että Blonde on vain puoliksi fiktiota, ja vaikka Monroen ja JFK:n suhteesta on puhuttu paljon, ei ole osoitettu mitään todisteita siitä, että elokuvassa nähtyä raiskausta olisi tapahtunut todellisuudessa.

Andrew Dominikin ohjaama Blonde pohjautuu Joyce Carol Oatesin samaa nimeä kantavaan kirjaan.