Uusimmat

Netflixin uunituore jämäleffa on yhä TOP 10:n kärjessä, mutta vuoden 2022 toimintatrilleri kärkkyy kukkulan kuninkaaksi jo vahvasti

30.05.2024 10:59 Muropaketin toimitus
Ambulance / Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II

Kuva: © Universal Pictures

Netflixin tieteisköntsä Atlas sinnittelee edelleen TOP 10 -listan ykkösenä, mutta hiljattain palveluun lisätty Ambulance on kivunnut hyvää kyytiä kohti kärkisijaa ja on nyt Netflixin toiseksi katsotuin elokuva Suomessa.

Ambulance on Michael Bayn vuonna 2022 ohjaama toimintatrilleri, joka pohjautuu Andreas Pedersenin vuoden 2005 tanskalaiselokuvaan. Pääosia Bayn leffassa esittävät Jake Gyllenhaal, Yahya Abdyl-Mateen II ja Eiza Gondzález.

Juonikuvaus esittelee Ambulancen raamit seuraavasti:

”Veteraani Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen II) yrittää epätoivoisesti löytää rahat vaimonsa sairaalakuluihin. Hän päätyy pyytämään apua ainoalta ihmiseltä, jonka puoleen hänen ei todellakaan pitäisi kääntyä: adoptioveljeltään Dannylta (Jake Gyllenhaal). Danny on ammattirikollinen, ja hän tarjoaa Willille mahdollisuutta päästä osingoille Los Angelesin historian suurimpaan pankkiryöstöön, josta on tilaisuus netota miljoonia dollareita. Koska panoksena on hänen vaimonsa henki, Willillä ei ole vaihtoehtoja.”

Muropaketin arviossa Ambulance ei saanut kuin kaksi tähteä viidestä – mikä on Michael Bayn elokuvalle oikeastaan ihan hyvä saavutus.

Arvostelu | Ambulance on juuri niin huono elokuva kuin Michael Baylta voi odottaa

Netflixin elokuvapuolen koko TOP 10 näyttää torstaina tältä:

1. Atlas
2. Ambulance
3. Dogman
4. Ice Age 5
5. Hygge!
6. Ice Age 3
7. Morsiamen äiti
8. Paranoia
9. Shazam! Fury of the Gods
10. Yksisarvinen Thelma