Uusimmat

Night Visions -festivaali tuo Helsinkiin Oscar-ehdokkaan ja monta muuta kansainvälistä vierasta

11.11.2022 09:00 Muropaketin toimitus

Ensi viikolla Helsingissä järjestettävä Night Visions -festivaali on paljastanut kansainväliset vieraansa.

Night Visions valloittaa Kaisaniemenkadun Kinopalatsin 16.-20. marraskuuta. Leffafriikkien paikalla on myös joukko tekijöitä:

Festivaalin päävieras John Sayles (s. 1950) on kahdella Oscar-ehdokkuudellakin huomioitu amerikkalaisen independent-elokuvan ikoni, joka on jättänyt lähtemättömän jälkensä populaarikulttuuriin myös Bruce Springsteenin merkittävimpien musiikkivideoiden ohjaajana.

Niin ikään Yhdysvalloista Helsinkiin saapuva Aaron B. Koontz lukeutuu 2020-luvun amerikkalaisen riippumattoman genre-elokuvakentän työteliäimpiin ja kiinnostavimpiin tekijöihin. Kattauksen kolmas amerikkalainen moniosaaja, omaääniset elokuvansa ohjaava, käsikirjoittava ja leikkaava sekä niihin myös musiikin säveltävä Andy Mitton on tuttu suomalaisyleisölle etenkin oivaltavasta kummitustalotrilleristään The Witch in the Window.

Kanadalainen Kurtis David Harder on amerikkalaiskollegansa Aaron B. Koontzin tavoin kunnostautunut paitsi ohjaajana, myös kotimaansa genre-elokuvakentän kansainvälisesti kiinnostavimpien tapausten tuottaja. Myös Kanadasta Helsinkiin saapuva Andrew Thomas Hunt on muun muassa Guns N’ Roses -kitarasankari Slashin kanssa yhteistyötä tehnyt ohjaaja-tuottaja, joka on ollut mukana myös Juho Kuosmasen Hymyilevän miehen lanseeraamisessa Kanadan markkinoille.

Kattauksen täydentää lyhytelokuvillaan jo kansainvälisesti meritoitunut Andrew Legge, jota ylistettiin vastikään ”irlantilaisen elokuvamaailman tarkimmin varjelluksi salaisuudeksi” Locarnon maineikkailla elokuvajuhlilla Sveitsissä hänen esikospitkänsä, aikamatka-scifi LOLAn maailmanensi-illan yhteydessä.

Pidemmät vierasesittelyt löytyvät Night Visionsin kotisivuilta. Samasta paikasta löytyvät myös festivaaliohjelmiston kaikkien pitkien elokuvien esittelyt ja esitysaikataulu. Night Visionsin liput ovat myynnissä Finnkinon teattereissa ja nettikaupassa.