”Paskat siitä. Se on mikä on” – Tänään tv:ssä: Elokuva, jonka tekemistä Mark Wahlberg katuu syvästi

17.01.2018 07:11 | Muropaketin toimitus

Sub esittää keskiviikkoillan elokuvana kanavalla kello 21.00 alkavan The Happeningin.

Kuudennesta aistista, After Earthista ja Signsista tutun M. Night Shyamalanin ohjaamassa The Happeningissa ihmiskunta joutuu ahtaalle, kun kasvit nousevat kapinaan.

Vuonna 2008 valmistuneen elokuvan juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”On aivan tavanomainen päivä New Yorkin Central Parkissa, kun yhtäkkiä ihmiset jähmettyvät paikoilleen, alkavat puhuvat sekavia ja tappavat itsensä. Syytä selittämättömään ilmiöön haetaan terrori-iskusta, ja paniikin vallassa yhä elossa olevat ihmiset alkavat etsiytyä pakoon suurkaupungista. Mark Wahlbergin esittämä biologianopettaja Elliot suuntaa vaimonsa Alman, työtoverinsa Julianin ja tämän pienen Jess-tyttären kanssa epätoivoiselle pakomatkalle kohti Philadelphiaa, mutta yhteiskuntarakenteiden pikkuhiljaa pettäessä seurueen matka katkeaa pieneen, rauhalliselta vaikuttavaan maalaiskylään. Pian kuitenkin käy selväksi, että itsemurha-aalto on levinnyt koko itärannikolle ja etenee jatkuvasti yhä pienemmille paikkakunnille. Pakolaisten auta kuin yrittää päästä jonnekin turvaan ja keksiä syy selittämättömään ilmiöön tai päätyä sen uhriksi…”

The Happeningin tarina kuulostaa helposti pähkähullulta – ja sitä se onkin.

Jopa elokuvan pääosaa esittävä Mark Wahlberg on tehnyt selväksi, että The Happening on hänen uransa häpeäpilkku.

Vuonna 2010 näyttelijä totesi elokuvasta seuraavaa:

”Paskat siitä. Se on mikä on. Vittu puut, man. Kasvit. Paskat siitä. Minua ei voi syyttää siitä, että halusin näytellä tiedeopettajaa. Ainakaan roolini ei sillä kertaa ollut poliisi tai pahis”.