Uusimmat

Renny Harlinilla meni Die Hard 2:a tehdessä sukset ristiin Bruce Willisin kanssa kahdesta asiasta

Bruce Willis elokuvassa Red 2 / Kuva: © 2013 Summit Entertainment, LLC.

17.05.2024 14:00 Muropaketin toimitus

Bruce Willis olisi halunnut Die Hardin jatko-osasta vakavamman. Ohjaaja Renny Harlin ei taipunut tähän.

Renny Harlin ja Bruce Willis tekivät vuonna 1990 yhdessä Die Hard 2:n, jota pidetään yhtenä franchisen parhaista elokuvista. Harlin vieraili Cinemablendin podcastissa ja muisteli Die Hard -jatko-osan tekoa.

Harlin kertoo, että heillä meinasi mennä Willisin kanssa tuolloin sukset ristiin paristakin asiasta.

“Hänestä oli juuri tullut elokuvatähti. Hän oli aivan vakuuttunut siitä, että meidän pitäisi tehdä Die Hard 2:sta vakava elokuva. Todella dramaattinen, vakava toimintadraama. Ja käytin useita päiviä puhuakseni hänet ympäri, että palaisimme toistamaan alkuperäisen kokemuksen. Yleisö rakastaa tuota poliisia, joka rakastaa vaimoaan. Heillä oli ongelmia, mutta nyt hän on rakastunut vaimoonsa ja on kuin kuka tahansa, ja hän laukoo sarkastisia vitsejä. Sitä hahmoa yleisö rakastaa. Emme voi vaan sanoa heille, ettei hän vitsailekaan enää vaan on pelkästään vakava”, Harlin kertoo.

Toinen erimielisyys liittyi perheen merkitykseen. Willis ei nimittäin ollut vakuuttunut siitä, että perhe olisi elokuvassa tärkeä.

“Meistä kaikki yritti selittää hänelle, että koko elokuvan pointti on se, ettei hän pelasta maailmaa ydintuholta. Hän pelastaa vaimonsa. Toki matkan varrella hän pelastaa muitakin ihmisiä ja on mahtava sankari, mutta miksi hän tekee niin? Koska hänen vaimonsa on siellä. Kaikki se johtuu vaimosta. Ja kun he lopussa pääsevät yhteen ja halaavat toisiaan, se on siinä. Ei se ole että jee, estimme ydintuhon.”

Die Hard -elokuvat ovat suoratoistossa katsottavissa Disney+:ssa.