Uusimmat

Robert Downey Jr. teki Avengers: Endgamen jälkeen yhden pahimmista flopeistaan – ”Se oli opettavaista”

Robert Downey Jr. elokuvassa Dolittle (2020)

16.01.2024 11:56 Muropaketin toimitus

Robert Downey Jr.:n 11 vuoden mittainen ura Rautamiehenä päättyi komeasti vuonna 2019 Avengers: Endgameen. Liki 2,8 miljardia dollaria tahkonneen jättihitin jälkeen Downey teki yhden uransa pahimmista flopeista.

Vuonna 2020 ensi-iltansa saaneen Dolittle-komedian tekeminen nieli lähes 200 miljoonaa dollaria, mutta maailmanlaajuinen lipunmyynti ylitti 250 miljoonan dollarin rajan vain hädin tuskin. Dolittle ei kuitenkaan Robert Downey Jr.:n uraa romuttanut, niin kirkkaaksi näyttelijän tähti oli kiillottunut Marvel-vuosien aikana.

Rob Lowen Literally!-podcastin tuoreimmassa jaksossa Robert Downey Jr. on todennut itsekin, ettei ”Dolittle yksinkertaisesti toiminut”, mutta jotain hyvää siitäkin seurasi.

”Tunsin oloni niin paljastuneeksi oltuani niin pitkään Marvelin pesässä, jossa tein mielestäni urani parhaita elokuvia, mutta jotka eivät saaneet täyttä tunnustusta (supersankari)genren takia. […] Tein Dolittlellä itselleni palveluksen, koska se vetäisi maton altani niin perusteellisesti. Se oli opettavaista”, myös Dolittlen tuottajana toiminut Downey kertasi.

Suomessa nimellä Eläintohtori Dolittle tunnetun elokuvan kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Robert Downey Jr. astuu uusiin saappaisiin elokuvassa Eläintohtori Dolittle, lastenkirjallisuuden klassikkoon pohjautuvassa tarinassa miehestä, joka osaa puhua eläinten kanssa.

Omalaatuinen tri John Dolittle (Robert Downey Jr) on kuuluisa lääkäri ja eläintohtori entisajan Englannissa. Kohdattuaan suuren surun hän on erakoitunut sulkeutumalla kartanoonsa seuranaan sekalainen joukko eksoottisia eläinystäviä. Mutta kun nuori kuningatar sairastuu vakavasti, vastahakoisen Dolittlen on lähdettävä etsimään parannuskeinoa merten takaa, myyttiseltä saarelta. Matkasta tulee huikea seikkailu, ja tohtori saa takaisin elämänilonsa ja rohkeutensa löytäessään uusia ihmeellisiä eläimiä ja kohdatessaan vanhoja vihollisia.

Tohtorin matkaan lyöttäytyvät nuori oppipoika ja kokonainen kaarti luonteikkaita eläinystäviä: arka gorilla, innokas mutta pieniälyinen ankka, alituiseen keskenään kinastelevat nyrpeä strutsi ja pirteä jääkarhu sekä päättäväinen papukaija, joka on Dolittlen tärkein neuvonantaja ja uskottu.”

Kuukausimaksullisista suoratoistopalveluista ei Dolittleä löydy. Vuokra- ja myyntiversiot ovat saatavilla.