Uusimmat

Jos tuorein Star Wars -huhu pitää paikkansa, Disney suunnitteli varmaan elokuvaa myös Jar Jar Binksin ikenistä

25.06.2018 05:56 Muropaketin toimitus

Disney oli huhujen mukaan vielä keväällä kehittelemässä ainakin noin kymmentä uutta Star Wars -elokuvaa. Solo: A Star Wars Storyn heikon menestyksen myötä suunnitelmia on rukattu, ja nyt on tiedossa ainakin yksi elokuva, joka ei ole etenemässä tuotantoon.

Yleisesti ottaen luotettavaksi katsotun Making Star Wars -sivuston mukaan Lucasfilm ehti suunnitella ennen Solo: A Star Wars Storyn ensi-iltaa elokuvaa Mos Eisleysta. Elokuvan nimeksi olisi luultavasti tullut Mos Eisley: A Star Wars Story – tai jotain yhtä älytöntä.

Ummikoille tiedoksi, että A New Hopessa (1977) nähty Mos Eisley on Jedipedian mukaan ”suurehko avaruussatama Tatooinella. Se oli planeetan suurin asutuskeskus ja yleisesti sitä haukuttiin ’galaksin kainalokuopaksi’.”

Mikäli huhu pitää paikkansa ja Mos Eisleysta on todellakin koetettu veistellä kokonaista elokuvaa, voi vain kuvitella, mitä muuta Disneyn ja Lucasfilmin palavereissa on juonittu. Oma elokuva Jawoille? R2-D2:n varaosaostoksille? Jar Jar Binksin ikenille?

Ehkä ihan hyvä, että Sololle kävi kuten kävi, ja Disney joutui hetkeksi pysähtymään ja miettimään, mitä on Star Warsin kanssa tekemässä. Viime viikolla Collider-sivusto uutisoi, että Disney ja Lucasfilm ovat peruneet kaikki A Star Wars Story -elokuvat. Sittemmin Lucasfilm on kuitenkin viestinyt, ettei asia ole näin.