Uusimmat

Star Wars -tähti Joonas Suotamo sai pakit Sylvester Stallonelta: ”Etsimme tähän elokuvaan nyt jotain muuta”

07.10.2022 13:32 Muropaketin toimitus

Ensimmäinen Creed (2015) oli yllättävän hyvä Rocky-spinoff. Sen jatko-osa Creed 2 ei toiminut yhtä hyvin, mutta kyllä senkin kerran katsoi.

Vuonna 2018 valmistuneen Creed 2:n voi katsoa Netflixistä vielä tänään. Ensi yönä elokuva poistuu palvelusta, ja sen jälkeen Creed 2:n voi katsoa suoratoistona vain C Moresta.

Stephen Caple Jr.:n ohjaaman Creed 2:n juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Elämästä on tullut Adonis Creedille yhtä tasapainoilua. Tasapainoilua henkilökohtaisten velvoitteiden ja seuraavaan isoon otteluun valmistautumisen välillä. Vastustajan kytkös Adoniksen perheen menneisyyteen tekee lähestyvästä ottelusta entistäkin haastavamman. Rocky Balboa on hänen tukenaan, ja yhdessä he kohtaavat jaetun historiansa. He kyseenalaistavat sen, mikä on taistelemisen arvoista ja huomaavat, ettei mikään ole perhettä tärkeämpää. Creed II on tarina alkuun palaamisesta ja mestarin syntymisestä. Se muistuttaa, että minne ikinä meneekään, menneisyyttään ei voi paeta.”

Pääosia Creed-jatko-osassa esittävät Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Florian Munteanu ja Dolph Lundgren.

Jos asiat olisivat menneet toisin, olisi listalta voinut löytyä Munteanun sijaan suomalainen Star Wars -tähti Joonas Suotamo. Hippo Taatilan Roar! Elämäni wookieena -kirjassa (Johnny Kniga, 2021) Suotamo kertoo hakeneensa näytevideon kera Ivan Dragon (Lundgren) Viktor-pojan roolia:

”No tietenkin me tehdään showreel-pätkä Syltylle! Hyvänen aika mä sanon, että laitoin parastani. Kiertopotkuja, etupotkuja, hyppypotkuja, iskusarjoja nyrkkeilysäkkiin ja varjonyrkkeilykoreografioita, naruhyppyä. Yritin kanavoida sisäistä pahaa poikaani ja näytellä ikävää ihmistä – oikein ylimielistä ja säännöistä piittaamatonta Siperian katutappelijaa. Sellaista, joka punnertelee Sipearian hangessa ilman paitaa ja kokoaa Kalašnikovin viidenkymmenen asteen pakkasessa silmät sidottuina paljain sormin. Pakotin stunttimiehiä maahan erilaisilla heitoilla ja sidonnoilla, liha mätkähteli tatamia vasten ja hiki roiskui. Tsiigailin pätkää, että jos ei Stallone tästä innostu, niin jo on ihme”.

Ikävä kyllä kova panostus ei tuottanut toivottua tulosta.

”Ja tulihan sieltä vastaus! Ei mennyt kuin pari viikkoa, kun Stallonen asioidenhoitaja laittoi mailia, että kiitos Joonas, Sly tykkäsi tosi paljon nauhastasi ja omistautumisestasi, mutta etsii vähän erilaista lähestymiskulmaa. Ja mä kun olin Chewbacca-höperyyksissäni jo ehtinut kuvitella, että voin kävellä Star Warsista Rocky-saagaan punaista mattoa pitkin”.

Joonas Suotamo ei toistaiseksi ole löytänyt Hollywoodista muita rooleja kuin Chewbaccan. Näyttelijän tuorein tuotos on vuoden 2019 Star Wars: The Rise of Skywalker -elokuva.