Uusimmat

Stephen Kingin vuoden 1979 klassikosta ollaan tekemässä uutta elokuvaa – johan edellisestä onkin jo yli 40 vuotta

Stephen King vuonna 2011 © Stephanie Lawton / Wikimedia Commons

27.02.2024 09:41 Muropaketin toimitus

The Dead Zone – Kosketus -kirjan pohjalta puuhataan uutta elokuvaa.

The Insneider kertoo Lionsgate-studion puuhavaan uutta The Dead Zone -elokuvaa, joka perustuu Stephen Kingin vuonna 1979 julkaistuun saman nimiseen kirjaan. Aivan alkuvaiheessa olevaa uusintaversiota työstää tuottaja Roy Lee. Käsikirjoittajasta, ohjaajasta, saati näyttelijöistä ei ole vielä mitään tietoa.

The Dead Zone julkaistiin suomeksi vasta vuonna 1989 nimellä Kosketus. Kirja kertoo koomaan vajonneesta opettajasta, joka vuosia myöhemmin herätessään tajuaa saaneensa yliluonnollisen voiman. Hän pystyy näkemään ihmisten menneisyyden ja tulevaisuuden koskettamalla heitä.

Lionsgate teki kirjan pohjalta vuonna 2002 alkaneen tv-sarjan, joka pyöri kuuden tuotantokauden verran.

Tunnetuin The Dead Zone -adaptaatio on vuoden 1983 saman niminen elokuva, jonka ohjasi David Cronenberg. Pääosaa suomeksi nimellä Viimeinen yhteys -nimellä tunnetussa leffassa esitti Christopher Walken.

Cronenbergin leffaa ei valitettavasti tällä hetkellä löydy Suomessa mistään suoratoistopalvelusta. Se ei ole myöskään tarjolla digitaalisena vuokra- tai myyntiversiona. The Dead Zone on aikoinaan julkaistu meillä vain dvd:nä.

Leffan laadukkain fyysinen julkaisu on tällä hetkellä Jenkeissä viime vuoden lopussa Shout Factoryn toimesta ilmestynyt 4K UHD Blu-ray -paketti.