Uusimmat

Suomen supersankari lähtee maailmalle: Rendel myyty lähes 30 maahan

03.11.2017 10:00 Muropaketin toimitus

Rendel

Rendel-supersankariseikkailu sai ensi-iltansa Suomessa syyskuussa, ja piipahti ohjelmistossa myös Saksassa. Muualla maailmassa Rendelin taival valkokankailla on kuitenkin vasta alkamassa.

Ohjaaja Jesse Haajan mukaan Rendel on myyty tällä viikolla American Film Market -tapahtumassa lähes kolmeenkymmeneen maahan. Elokuvalle on luvassa esimerkiksi Meksikon ja Latinalaisen Amerikan elokuvateatterilevitys noin 650 valkokankaalla. Lähitulevaisuudessa Rendel synkistelee myös ainakin Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ranskassa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Malesiassa sekä Taiwanissa.

Sitä, millainen näkyvyys tai levitys Rendelille on kussakin maassa luvassa, ei vielä ole julkistettu. Elokuvan tekijät ovat joka tapauksessa tilanteesta innoissaan.

“Jo ennen elokuvan kuvauksia olimme vakuuttuneita, että tämä on kansainvälisille markkinoille suunnattu elokuva, ja suurin fanipohja on Euroopan ulkopuolella. Kiinnostus Rendeliä kohtaan osoittaa, että myös suomalainen supersankari voi menestyä kansainvälisesti”, Jesse Haaja kiittelee.

”Erityisesti latinalaisamerikkalaiset fanit ovat odottaneet elokuvaa, ja uskon, että Rendel kerää siellä paljon katsojia. Tämä on hyvä jatkumo elokuvan menestykselle Meksikossa, jossa voitimme parhaan toimintaelokuvan palkinnon Feratum Film Festivalilla.“

Elokuvan tuottaja ja levittäjä Miika J. Norvanto Black Lion Picturesista odottaa vielä hyviä uutisia Aasiasta:

“Alusta saakka meillä on ollut tiedossa myös Aasian markkinoiden kova kiinnostus. Japanin, Etelä-Korean, Taiwanin ja Malesian myynnit ovat tästä hyvä osoitus. Olemme käyneet myös pitkään neuvotteluita Kiinan levityksen osalta. Tällä hetkellä käydään läpi enää sensuuriin ja julkaisuaikatauluihin liittyviä yksityiskohtia. Toivottavasti voidaan kertoa senkin osalta hyviä uutisia vielä tämän vuoden puolella.”

Suomessa Rendelin katsojamäärät jäivät tavoitteista, mutta elokuva keräsi kuitenkin ympärilleen kiihkeän fanikulman.

”Totta kai olisin halunnut että katsojia olisi ollut vähintään kymmenkertainen määrä, mutta liki 10 000 katsojaa on maksanut siitä, että näkee Rendelin. Se on minulle paljon. Kyllä meillä oli aika hyvin tiedossa, että Rendel tulee olemaan kova maakunnissa, ja että Helsinki tulee olemaan vaikea. Sieltä tulee kuitenkin joku 60–70 prosenttia kaikista Suomen katsojista. Voidaan kuitenkin sanoa, että olen erittäin tyytyväinen ja kiitollinen”, Haaja totesi Muropaketille lokakuun alussa.