Uusimmat

Tänään tv:ssä: Seksiä ja väkivaltaa ja supersankareita – Suomen vuoden 2019 katsotuinta elokuvaa olisi tuskin koskaan tehty ilman tätä yllätyshittiä

28.01.2020 07:10 Muropaketin toimitus

Supersankarielokuvia pidettiin pitkään teinikatsojien viihteenä, ja niinpä elokuvantekijöillä oli vaikeuksia saada studiopomoilta siunausta yhtään rosoisemmille tarinoille. Vuonna 2016 ensi-iltansa saanut Deadpool osoitti kuitenkin lähes 800 miljoonan dollarin lipunmyynnillään, että katsojia riittää myös K16-ikärajan sankariviihteelle, joka ei karta veristä väkivaltaa ja lihallisia iloja.

Jos Deadpool olisi jäänyt tekemättä, olisi todennäköisesti myös Logan (2017) ja Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi viime vuonna noussut Jokeri (2019) jääneet tekemättä, ainakin nykyisessä muodossaan.

Tim Millerin ohjaama Deadpool kertoo ”kuinka entinen erikoisjoukkojen jäsen ja nykyinen palkkasotilas Wade Wilson, saa luvattoman kokeen jälkeen kiihtyneet parantumisvoimat ja kehittää alter egokseen Deadpoolin. Uudet kyvyt ja musta kieroutunut huumorintaju apunaan Deadpool etsii käsiinsä miehen, joka melkein tuhosi hänen elämänsä.”

Deadpool on puhtaasti Ryan Reynoldsin show. Elokuvan muissa rooleissa nähdään  Morena Baccarin, Ed Skrein, T. J. Miller, Gina Carano, Brianna Hildebrand, Andre Tricoteux ja Leslie Uggams.

Sub esittää Deadpoolin ensi yönä kello 00.10 alkaen. Elokuva päättyy kello 2.20.