Uusimmat

Tänään tv:ssä: Scarlett Johanssonin huippuelokuva, jossa näyttelijää ei nähdä kertaakaan – ”Hienoimpia suorituksia Lost in Translationin ohella”

20.03.2019 06:02 Muropaketin toimitus

Viisi vuotta sitten valmistunut scifi-draama Her nähdään tänään Frii-kanavalla kello 21.00.

Spike Jonzen ohjaama ja käsikirjoittama Her sijoittuu lähitulevaisuuden Los Angelesiin. Tarinan pääosassa nähdään Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) – monisärmäinen, henkevä mies, joka ansaitsee elantonsa kirjoittamalla koskettavia, henkilökohtaisia kirjeitä toisten ihmisten puolesta.

Pitkän suhteen päättyminen on särkenyt Theodoren sydämensä, mutta hän kiinnostuu uudesta edistyksellisestä käyttöjärjestelmästä, jonka mainostetaan olevan intuitiivinen ja ainutlaatuinen oma itsensä. Sen käynnistettyään hän saa ilokseen tavata “Samanthan”, fiksun naisäänen (Scarlett Johansson), joka on yhtaikaa oivaltava, herkkä ja jopa yllättävän hauska.

Samanthan tarpeet ja halut voimistuvat samaan tahtiin Theodoren omien kanssa, ja lopulta heidän ystävyytensä syvenee keskinäiseksi rakkaudeksi…

Muropaketin arvostelussa Her nappasi neljä tähteä viidestä. Elokuvasta todettiin muun muassa:

”Her on kahden näyttelijän show, vaikka toista heistä ei edes nähdä valkokankaalla. Joaquin Phoenixin pisteet nousevat jälleen. Mies on ehdottomasti yksi oman näyttelijäsukupolvensa taitavimmista. Herra alkaa lähestyä jo mestari Daniel Day-Lewisia rooliensa monipuolisuudessa. Verrattuna vaikka Mestarin uskomattomaan sekopäärooliin, on Herin hissukka Theodore Twombly aivan eri mies. […] Scarlett Johanssonin äänellä puhuva Samantha-tekoäly on aluksi kuin sihteeri, mutta muuttuu pian Theon unelmien naiseksi. Hän on hauska, huolehtiva, nokkela ja fiksu. Theo ja Samantha rakastuvat toisiinsa, huolimatta siitä, että Samantha on vain ääni Theon korvakuulokkeessa, puhelimessa ja tietokoneessa. Vaikka Johansson on vain ääniroolissa, on Samantha hänen hienoimpia suorituksiaan Lost in Translationin Charlotten ohella.”