Uusimmat

Tänään tv:ssä: Suomalainen hevileffa, joka noteerattiin ulkomaillakin – ”Alkaa hyvin, mutta tunnin jälkeen mopo karkaa käsistä”, totesi kriitikkomme

13.04.2020 13:07 Muropaketin toimitus

Vuonna 2018 ensi-iltansa saanut Hevi reissu -komedia nähdään tänään TV2:lla.

Juuso Laation ja Jukka Vidgrenin ohjaamassa Hevi Reissussa pienen pohjoisen kylän oma poika Turo (Johannes Holopainen, Tuntematon sotilas), ei välitä kiekosta tai autojen rassaamisesta: vapaa-ajallaan hän on seudun kovimman (ja ainoan) metalliyhtyeen laulaja. Yllättävien sattumusten kautta Turolle ja hänen bändikavereilleen (Max Ovaska, Antti Heikkinen, Samuli Jaskio) tarjoutuu kaikkien aikojen tilaisuus päästä pois kotikulmilta ja nousta isoille lavoille. Tiedossa on hevi reissu! Uutinen leviää kuin kulovalkea ja koko kylä riemuitsee poikien puolesta, mutta matkaan ei tietenkään päästä noin vain. Turon sydämen pistää sekaisin kukkakaupan ihana Miia (Minka Kuustonen, Onnenonkija, Kesäkaverit), josta myös kylän kuuluisuus, lipevä iskelmätähti ja Turon arkkivihollinen Jouni Tulkku (Ville Tiihonen) on kiinnostunut. Turon on voitettava monta vastoinkäymistä aina omasta lavakammostaan Norjan asevoimiin ja Valhallan viikinkeihin asti todistaakseen olevansa sanojensa mittainen mies ja toteuttaakseen omat ja ystäviensä unelmat.

Hevi reissu oli tehty ennen kaikkea kotimaan markkinoille, mutta jonkin verran huomiota se keräsi ulkomaillakin. Esimerkiksi tunnettu kauhukulttuuriin keskittyvä sivusto Bloody Disgusting on kirjoittanut ”Heavy Tripistä” useamman jutun.

Muropaketin arviossa Hevi reissusta todettiin seuraavaa:

Hevi Reissu on vahvimmillaan pysyessään pikkukaupungin ympyröissä, ja parasta siinä on kiistatta tapahtumien keskiössä oleva yhtye. Näyttelijöiden kemiat toimivat hyvin, dialogista löytyy lakonista huumoria ja koko nelikko on todella sympaattinen. Elokuvan sydän onkin selvästi musiikissa, bänditoiminnassa ja ystävyydessä, ja musiikille annetaankin runsaasti aikaa. Esimerkiksi kohtaus, jossa Lotvonen yrittää keksiä omaperäistä riffiä omaan kappaleeseen, on yksi elokuvan hauskimpia.

Se, missä Hevi Reissu alkaa sakkaamaan, ovat suuremmat kuviot. Reilun tunnin kohdalla mopo alkaa keulia pahasti, ja Norjan rajanylityksestä syntyy kohtaus, joka yrittää liikaa eikä lopulta ole juuri ollenkaan hauska. Samalla se haastaa aiemman elokuvan rakentaman uskottavuuden tason yllättävästi, ja loppuelokuva onkin sitten vähän lattea ja irrallinen kokemus.

Siinä missä alkupuoli elokuvasta on jalat maassa tehtyä musiikkikomediaa, jäljittelee loppupuoli yhdysvaltalaisia toimintakomedioita. Kumpi vain tyyli voisi toimia, mutta yhdistelmä ontuu pahasti. Tyylilajin muutos kesken elokuvaa on kaikkea muuta kuin helppo temppu.

LUE MYÖS: Arvostelu: Kotimainen Hevi Reissu on epätasainen bändikomedia reissusta metallifestareille

Illan elokuva alkaa TV2:lla kello 21.00.