Uusimmat

Tänään tv:ssä todellinen yllätyshitti – Kukaan ei arvannut, että tästä elokuvasta tulisi vuoden 2020 katsotuin ensi-ilta Suomessa

13.09.2022 08:15 Muropaketin toimitus

Vuonna 2020 Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi ei noussut supersankariseikkailu tai klassikon jatko-osa. Korona mullisti leffakenttää niin perusteellisesti, että pari kuukautta ennen pandemiaa ensi-iltansa saanut Teräsleidit-draamakomedia jäi koko vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi Suomessa.

Sub uusii tänään kello 21.00 Teräsleidit (2020), joka keräsi elokuvateattereissa yhteensä 246 714 katsojaa.

Näyttelijänä toistaiseksi paremmin tunnetun Pamela Tolan elokuvan juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

75-vuotias Inkeri (Leena Uotila) on lyönyt miestään Tapiota (Heikki Nousiainen) paistinpannulla päähän ja suunnittelee tämän hautaamista puutarhaan. Loppuelämän mittainen vankeus odottaa, mutta ennen sitä olisi vielä hetki aikaa elää – vihdoin. Niinpä Inkerin on parasta lähteä nyt, kun on jo liian myöhäistä.

Isosiskojensa Railin (Seela Sella) ja Sylvin (Saara Pakkasvirta) kanssa Inkeri suuntaa matkalle vapauteen. Tien päällä kyytiin liftaa hurmaavaa nuorisoa, auto hajoaa ja yökerhossa tanssitaan syntisesti. Reissussa tapahtuu kaikkea sitä, mitä Sylvi ei kehtaa edes ääneen sanoa, mutta totuuden torvi Raili mielellään toitottaa.

Matkassa olevien mutkien kautta laitetaan uuteen uskoon niin menneisyyttä ja tulevaisuutta kuin perhe- ja parisuhteita. Perillä nuoruusmaisemissa paitsi päästetään irti, myös löydetään jotakin vuosien varrella kadonnutta.

Lopulta edes oma tytär (Pirjo Lonka) ei ole tuntea äitiään, kun Inkeri ratkaisee yhden elämänsä suurimmista kysymyksistä: Miten ihmeessä ihminen voi pitää itsensä järjissään, kun koko muu perhe on seinähullua sakkia?

Suoratoistona Teräsleidit voi katsoa C Moresta.