Uusimmat

Tänään tv:ssä: Vuoden 1989 klassikko ennusti vuoden 2015 tapahtumat ihan päin persettä – vähänkö olimme pettyneitä

19.09.2022 07:59 Muropaketin toimitus

Sub esittää maanantai-illan elokuvana Robert Zemeckisin Paluu tulevaisuuteen -trilogian keskimmäisen osan.

Vuonna 1989 valmistuneessa Paluu tulevaisuuteen 2:ssa (Back to the Future Part II) Marty ja Doc (Michael J. Fox ja Christopher Lloyd) ovat juuri toipuneet ensimmäisestä aikamatkaseikkailustaan, kun he syöksyvät jälleen avaruuden ja ajan jatkumoon.. Tällä kertaa he yrittävät hienosäätää vuoden 2015 tulevaisuutta.

Kurjistuneessa Hill Valleyssä kukkoileva Biff Tannen on rikas, vaikutusvaltainen… ja Martyn isä. Heidän ainoa mahdollisuutensa on palata vuoteen 1955 aloittamaan kaikki alusta. Pystyvätkö Doc ja Marty korjaamaan menneisyyttä saamatta aikaan universumin repivän aikaparadoksin?

Paluu tulevaisuuteen 2:n tunnetusti herkullisinta antia on vuoden 1989 visio siitä, millaista elämä on 26 vuoden päästä – ja pakkohan se on sanoa, että on aikamoinen harmi, ettei vuonna 2015 elämä näyttänyt Yhdysvalloissa ihan tältä:

 

Robert Zemeckisin ja muiden tekijöiden kunniaksi on sanottava, että vaikka aiheeseen perehdyttiinkin, ei Paluu tulevaisuuteen 2 pyrkinyt kuvaamaan tulevaisuutta vakavissaan.

”Pidin koko Paluu tulevaisuuteen -trilogian tekemisessä vähiten tulevaisuuteen sijoittuvista kohtauksista, koska en pidä elokuvista, jotka koettavat ennustaa tulevaa. Ainoat, joista olen pitänyt, ovat olleet Stanley Kubrickin tekemiä, eikä hänkään osannut ennustaa PC-tietokoneita tehdessään Kellopeliappelsiinia”, Zemeckis tunnusti Paluu tulevaisuuteen 2:n Blu-rayn kommenttiraidalla vuonna 2010.

Paluu tulevaisuuteen II alkaa Subilla kello 21.00. Suoratoistona elokuvan voi katsoa Prime Videosta, kuten myös muut Michael J. Foxin aikaseikkailut.