Uusimmat

Tänään tv:ssä: 2000-luvun alun hittikomedia, jonka jatko-osan tekemiseen meni 15 vuotta – Jahkailu tuotti studiolle kymmenien miljoonien dollarien tappiot

03.02.2020 05:34 Muropaketin toimitus

Ben Stillerin uran määrittäviin elokuviin lukeutuva Zoolander oli 2000-luvun alussa jonkinasteinen hitti. Jatko-osan kanssa viivyteltiin kuitenkin liian pitkään.

Paramount Networkilla tänään kello 21.00 nähtävän Zoolanderin juonikuvaus kuuluu näin:

”Tehkää tilaa estradille, täältä tulee Derek Zoolander (Ben Stiller), kolminkertainen vuoden miesmalli! Derekin naama venähtää, kun kaupunkiin saapuu uusi kuuma nimi Hansel (Owen Wilson) aikomuksenaan napata tämän vuoden palkinto.”

Ben Stillerin itse ohjaama Zoolander tehtiin 28 miljoonalla dollarilla, ja se keräsi lippuluukuilla reilut 60 miljoonaa dollaria. Ei elokuva siis mikään jättihitti ollut, mutta teki hyvän tilin VHS- ja dvd-markkinoilla, ja on sittemmin kerännyt laajan yleisön myös televisiossa ja suoratoistopalveluissa.

Jatko-osalle oletettiin siis olevan tilausta, mutta moisen kohdalla kesti liian pitkään.

Zoolander 2 ilmestyi vasta alkuvuodesta 2016, samoihin aikoihin jättihitiksi nousseen Deadpoolin kanssa. Siinä missä Deadpool tuntui monesta yllättävältä ja tuoreelta, oli Zoolander 2 väkisin väännetty jatko-osa, joka ei sitten yleisöä kerännytkään.

55 miljoonan dollarin budjetilla tehtyn elokuvan lipunmyynti jäi alle 57 miljoonaan dollariin, ja Zoolander 2 tuottikin Paramount Picturesille kymmenien miljoonien dollarien tappiot. Siihen päättyi elokuvasarja ja Derek Zoolanderin ura.