Uusimmat

Tekoäly kirjoitti Black Mirror -sarjaan uuden jakson: “Siitä tuli ihan paska”

Kuva: Nick Wall/Netflix © 2023

07.06.2023 10:28 Muropaketin toimitus

Black Mirror -tieteissarjan kuudes kausi nähdään Netflixissä ensi viikolla.

Black Mirror -sarjan luoja ja käsikirjoittaja Charlie Brooker kertoo Empiren jutussa laittaneensa ChatGPT:n rustaamaan sarjan jakson. Lopputulos oli täyttä paskaa.

”Olen testaillut ChatGPT:tä jonkin verran. Aivan ensimmäisenä käskin sen vain käsikirjoittaa Black Mirror -jakson. Ensivilkaisulla teksti vaikutti ihan sujuvalta, mutta yhtään tarkemmin tarkasteltuna lopputulos oli ihan paska. Tekoäly ei tehnyt mitään muuta kuin sotki yhteen kaikken aiempian jaksojen juonikuvaukset. Koitin mennä syvemmälle, mutta tuloksena ei ollut ainuttakaan omaperäistä ideaa.”

Brooker paljastaa tekoälyn auttaneen häntä hieman. Sen avulla hän bongasi muutamia toistuvasti sarjassa pyörittelemiään ideoita.

Tieteisantologian kuudennella kaudella nähdään melkoinen näyttelijäkaarti.

Mukana ovat muun muassa Aaron Paul, Anjana Vasan, Annie Murphy, Auden Thornton, Ben Barnes, Clara Rugaard, Daniel Portman, Danny Ramirez, Himesh Patel, John Hannah, Josh Hartnett, Kate Mara, Michael Cera, Monica Dolan, Myha’la Herrold, Paapa Essiedu, Rob Delaney, Rory Culkin, Salma Hayek, Samuel Blenkin ja Zazie Beetz.

Black Mirror -sarjan viisi jaksoa sisältävä kuudes kausi tulee tarjolle Netflixiin 15. kesäkuuta.

Muropaketti ei näillä näkymin arvostele uusia jaksoja lainkaan, koska Netflix on päättänyt taas hautoa ennakkokatseluita. Suoratoistopalvelu ei ole saanut toimitettua arvosteluennakoita monesta muustakaan uutuusnimikkeestään.