Uusimmat

Thor: Ragnarokin ohjaaja myönsi tehneensä elokuvan rahan takia – “En pitänyt hahmosta edes lapsena”

Ohjaaja Taika Waititi ja Thoria esittävä Chris Hemsworth / Kuva: ©Marvel Studios 2017

28.11.2023 07:37 Muropaketin toimitus

Vuoden 2017 Thor: Ragnarok on yksi Marvel Studiosin suosituimmista elokuvista. Se menestyi niin hyvin, että ohjaaja Taika Waititi palasi tekemään myös vuoden 2022 jatko-osan Thor: Love and Thunder.

Tuoreessa haastattelussaan Taika Waititi on paljastanut, ettei hän tehnyt Thor: Ragnarokia palavasta rakkaudesta Marvelin sarjakuviin, kuten jotkut MCU-elokuvien muut ohjaajat.

Waititin syy oli paljon raadollisempi.

”Tiedätkö mitä, minua ei kiinnostanut tehdä yhtä noista elokuvista”, Waititi totesi SmartLess-podcastin uusimmassa jaksossa Marvel Studiosiin viitaten.

”Se ei ollut suunnitelmissani kun mietin uraani ohjaajana. Mutta olin köyhä ja saanut juuri toisen lapseni, joten ajattelin että tämä voisi olla hieno tilaisuus ruokkia lapseni”.

Toisin sanoen Taika Waititi teki Thor-hittinsä rahan takia.

”Ja Thorhan oli siinä kohtaa varmaan [Marvelin] epäsuosituin elokuvasarja. En koskaan lukenut Thor-sarjakuvia kun olin muksu. Olin ihan että yäk, jos selasin sitä. Valmistautuessani Thor-elokuvan tekemiseen, luin yhden Thor-sarjiksen, joka oli 18 sivua tai mitä ne nyt ovatkaan. Se hahmo hämmensi minua yhä edelleen”.

Taika Waititi on tunnetusti melkoinen humoristi, josta on välillä vaikea sanoa, milloin hän on tosissaan ja milloin ei. Thor-kommentit ohjaaja-näyttelijä tuntuu kuitenkin viljelleen vakavissaan.

Omien sanojensa mukaan Waititi ei ole enää jatkossa mukana Thor-elokuvien tekemisessä. Marvel Studios ei ole vielä vahvistanut, saako ukkosenjumala vielä uuden sooloelokuvan vai ei.