Uusimmat

Tutkijat epäilevät: Bruce Lee saattoi juoda itsensä hengiltä – vedellä

22.11.2022 19:00 Muropaketin toimitus

Toimintalegenda Bruce Lee kuoli vuonna 1973 vain 32-vuotiaana.

Uuden tutkimuksen mukaan toimintalegenda Bruce Lee saattoi kuolla siksi, että joi liikaa vettä. Vuonna 1973 menehtynyt näyttelijä oli kuollessaan vain 32-vuotias.

Ruumiinavauksessa Leeltä löytyi aivoturvotusta. Tuolloin näyttelijän kuolinsyyksi määriteltiin meprobamaatti-niminen rauhoittava lääke, jota käytettiin aikoinaan tietyn särkylääkkeen ainesosana.

Nyt Clinical Kidney Journal on julkaissut tieteellisen tutkimuksen, minkä mukaan Leen kuolinsyynä on voinut olla hyponatremia eli veren liian alhainen natriumpitoisuus. Tilanteessa munuaiset eivät saa poistettua elimistöstä vettä tarpeeksi tehokkaasti eli tutkijoiden mukaan Lee on voinut kuolla liialliseen vedenjuontiin.

Tutkijat perustavat väitteensä sille, että kuolemansa aikaan Leen ruokavaliossa oli runsaasti mehuja ja proteiinijuomia, minkä lisäksi hän käytti marihuanaa, mikä lisää janon tunnetta. Leellä oli siis useita hyponatremiaan altistavia riskitekijöitä.

“Hypoteesimme on, että Bruce Lee kuoli munuaissairauteen, missä munuaiset eivät saa poistettua elimistöön kertyvää liiallista vettä saadakseen pidettyä kehon vesitasapainoa kunnossa”, tutkimuksessa summataan.