Uusimmat

Uusi Alien-elokuva sai ikärajan, joka on varmasti fanien mieleen

Kuva: © 20th Century Studios

06.06.2024 11:19 Muropaketin toimitus

Elokuussa elokuvateattereihin saapuva Alien: Romulus on saanut USA:ssa odotetun ikärajaluokituksen R, eli luvassa on rujoa menoa, jota ei esiteineille sovi näyttää.

Comicbook.comin mukaan Alien: Romuluksen ikäraja on R ”verisen väkivallan ja kielenkäytön takia”.

Suomessa KAVI ei ole vielä Alien: Romulusta luokitellut, mutta perinteisesti R-ikäraja on kääntynyt meillä K16-suositukseksi, etenkin jos luokitusperusteina ovat olleet veri ja väkivalta.

Fede Alvarezin ohjaama Alien: Romulus on itsenäinen jatko-osa Alien-saagalle, ja ajallisesti se sijoittuu Alienin (1979) ja Aliensin (1986) väliseen aikaan.

Maahantuoja Walt Disney Pictures kuvailee Romulusta seuraavasti:

Uusi tieteiskauhuelokuva palauttaa ilmiömäisen menestyksen saavuttaneen Alien-elokuvasarjan takaisin juurilleen: kolutessaan hylätyn avaruusaseman kolkkoja sopukoita ryhmä nuoria avaruusmatkaajia joutuu kohtaamaan koko universumin kammottavimman elämänmuodon. Elokuvan pääosissa nähdään Cailee Spaeny (Priscilla), David Jonsson (“Agatha Christie: Neiti Pinkertonin salaisuus”, tv-sarja), Archie Renaux (“Varjo ja riipus”), Isabela Merced (“The Last of Us”), Spike Fearn (Aftersun – päivämme auringossa) ja Aileen Wu.

Suomen ensi-ilta on keskiviikkona 14. heinäkuuta eli pari päivää aikaisemmin kuin Pohjois-Amerikassa.