Uusimmat

Uusi Alien-tv-sarja tekee kunniaa Ridley Scottin alkuperäiselle elokuvalle

Ridley Scott Alien: Covenantin (2017) kuvauksissa © 2017 Twentieth Century Fox

07.06.2024 13:30 Muropaketin toimitus

Uuden Alien-sarjan luojana toimii Fargo-sarjastakin tuttu Noah Hawley.

Fargo-sarjan luoja Noah Hawley työstää parhaillaan Alien-tv-sarjaa, jonka tuotannon kerrotaan jatkuvan heinäkuulle saakka. Sarjaa voidaan odotella nähtäväksi mahdollisesti vuoden 2025 puolella.

Hawley kertoo Deadlinen podcastissa tulevan Alien-sarjansa tekevän kunniaa Ridley Scottin alkuperäiselle elokuvalle.

Hänen mukaan Scott ei ole ollut alkua lukuunottamatta paljoakaan mukana tulevan sarjan suunnittelussa. Hawley arvelee tämän johtuneen Scottin muista työkiireistä. Hän itse kertoo työskennelleensä Alienin kanssa nyt neljä vuotta ja kysyykin “ja kuinka monta elokuvaa hän onkaan tehnyt sinä aikana?”

“Sanoin Ridleylle, että teen adaptaation sinun elokuvastasi. Minun piti tehdä päätös – joko retrofuturismia tai Prometheusta. Ja valitsin retrofuturismin. Kun suljen silmäni ja sanot minulle Alien, näen silmissäni vihreää Ascii-tekstiä. Kuulen sen äänen. Näen sen näppäimistön. Ne käytävät”, Hawley sanoo.

Hawleyn sarjan kerrotaan sijoittuvan kolme vuosikymmentä ennen Scottin ensimmäisen Alien-elokuvan tapahtumia. Sarjassa nähdään muun muassa Timothy Olyphant, Sydney Chandler, Essie Davis, Kit Young ja Alex Lawther.

Sitä ennen elokuvateattereissa julkaistaan Alienin ja Aliensin väliin sijoittuva, Fede Alvarezin ohjaama Alien: Romulus, joka saa ensi-iltansa 14. elokuuta.