Uusimmat

Uusi Batman-elokuva tuli suoratoistoon – tuoreusaste Rotten Tomatoesissa yllättäen peräti 94 %

Kuva: © Amazon Studios

11.12.2023 07:18 Muropaketin toimitus

Joulua vietetään myös Gotham Cityssä.

Merry Little Batman (2023) on uusin yön ritarista tehty elokuva, ja nyt sen voi katsoa myös Suomessa. Mike Rothmanin kieli poskella tehty animaatio lisättiin Prime Videoon perjantaina.

Merry Little Batman ei olet saanut ihan kaikkien Batman-fanien sukkia pyörimään jaloissa, mutta on elokuva kiitostakin kerännyt.

Rotten Tomatoesissa Merry Little Batmanin tuoreusaste on kriitikoiden puolella aika yllättäen peräti 94 prosenttia – arvioita on tosin kasassa vasta kuusitoista  kappaletta. Niin sanottu suuri yleisö ei ole innostunut joulu-Batmanista ihan yhtä paljon, mutta tuoreusaste on liki 80 silläkin sektorilla.

Vaikka Batman mainitaan elokuvan nimessä, keskittyy elokuva viittasankarin poikaan. Virallinen juonikuvaus kertoo aiheesta lisää:

”On joulunaika. Damian Wayne haluaisi olla supersankari kuten hänen isänsäkin, joka on ainoa oikea Batman. Damian joutuu jäämään yksin kotiin jouluna, kun Batman lähtee selättämään Gothamin superpahiksia. Damian sotkeutuu juoneen, jonka tarkoituksena on varastaa joulu kaikilta, ja hän päättää pelastaa tilanteen”.

Merry Little Batmanin ikärajasuositus on K7, ja elokuva kestää 96 minuuttia.

Batman seikkailee Prime Videossa myös Yön ritari -trilogiassa, Batman v Superman: Dawn of Justicessa ja Lego DC Super Heroes: Batman vaikeuksissa -elokuvassa.