Uusimmat

Vaikka aikaa riittää nyt, suomalaiset käyttävät peleihin ja leffoihin vähemmän rahaa kuin ennen koronaa

17.04.2020 09:26 Muropaketin toimitus

YouGov on kansainvälinen tietojen keräykseen ja analysointiin keskittyvä konserni, joka on nyt selvittänyt suomalaisten kulutustottumusten muutosta koronapandemian aikana.

YouGovin mukaan joka viides suomalainen (18 %) ilmoittaa käyttävänsä koronaviruksen takia vähemmän rahaa henkilökohtaisiin menoihin fyysisissä myymälöissä, mutta 9 % kuluttaa enemmän. Seuranta osoittaa myös, että suomalaisten kulutus on laskenut viikko viikolta, ja viikoilla 14 ja 15 suomalaisista 38 % käytti vähemmän rahaa henkilökohtaisiin menoihin.

Suomalaiset ovat käyttäneet vähemmän rahaa vaatteisiin (15 %) ja viihteeseen (esim. elokuvat ja pelit) (11 %), kun taas ruokaan on käytetty enemmän rahaa (17 %).

Pelejä ja elokuvia siis kulutetaan nyt otaksuttavasti enemmän kuin aikaisemmin, mutta rahaa niihin ei laiteta entiseen tapaan. Tästä voi päätellä vanhojen hyllyssä ja kovalevyillä pölyttyvien pelien pääsevän nyt vihdoinkin käyttöön. Elokuvien puolella seurantatulosta puolestaan selittänee elokuvateatterien sulkeminen.

Internetpohjaiseen haastattelututkimukseen vastasi 1 453 suomalaisia. Vastaajat kuuluivat yli 18-vuotiaiden ikäryhmään (edustava otos maittain iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan). YouGov toteutti haastattelut 11.3.2020–12.4.2020.