Uusimmat

”Valtava pettymys, harmittaa tekijöiden puolesta” – Veden vartijan voi nyt katsoa kotona

16.01.2023 11:26 Muropaketin toimitus

Emmi Itärannan mainioon Teemestarin kirja -romaaniin pohjautunut Veden vartija ei menestynyt elokuvateattereissa odotusten mukaisesti, kun sen katsojamäärä jäi vain reiluun 16 000:een.

Tästä päivästä lähtien Veden vartijan (2022) voi katsoa kotona. Elokuvasta on julkaistu samanaikaisesti sekä vuokra- että myyntiversio, ja myös fyysiset tallenteet eli dvd ja Blu-ray ovat ehtineet jo kauppoihin.

Veden vartija sai satunnaisesti kehujakin, mutta useimmissa arvioissa elokuvaa pidettiin puisevana ja jonkinasteisena pettymyksenä. Samoilla linjoilla oli myös Muropaketin toimittaja Aki Lehti, joka totesi romaanifilmatisoinnista mm. seuraavaa:

”Veden vartija on valtava pettymys, joka harmittaa myös tekijöiden puolesta. Elokuvaan on nähty jumalattomasti vaivaa ja sitä on työstetty ilmeisen intohimoisesti. Alkuperäisteoksen syvin olemus ja tunnelma ovat kadonneet matkalla valitettavasti lähes kokonaan.”

Koko kirjoituksen voi lukea täältä:

Arvostelu | Veden vartija on komea, mutta ontto scifi-elokuva, johon on nähty valtavasti vaivaa

Teos-kustantamo julkaisi Veden vartijan tekemisestä elokuvatoimittaja Kalle Kinnusen kirjoittaman kirjan, joka lienee leffaa kiinnostavampi teos ainakin Emmi Itärannan romaanin faneille.