Uusimmat

Vuoden 1989 kulttisuosikki tulee Netflixiin – kauhuelokuvan ohjauksesta vastaa Alejandro Jodorowsky

06.09.2022 17:00 Muropaketin toimitus

Alejandro Jodorowskyn ohjaama Santa Sangre lisätään Netflixin elokuvakirjastoon tällä viikolla.

Chileläinen elokuvaohjaaja Alejandro Jodorowsky on tehnyt uransa pituuteen nähden pienen joukon kulttistatukseen nousseita elokuvia. Hänet kuitenkin tunnetaan parhaiten elokuvasta, jota hän ei koskaan tehnyt – Frank Herbertin tieteisklassikkoon pohjautuvasta Dyynistä, josta on jäljellä enää elokuvan suunnittelusta kertova dokumentti Jodorowsky’s Dune.

Jodorowskyn vanhat elokuvat ovat ajoittain olleet hankalasti saatavilla, mutta tällä viikolla Netflix tekee kulttiohjaajan ystäville palveluksen ja ottaa ohjelmistoonsa vuonna 1989 julkaistun Santa Sangren. Elokuva tulee saataville Netflixiin lauantaina 10. syyskuuta.

Santa Sangre kertoo mielisairaalasta karkaavasta sirkustaiteilijasta, joka ryhtyy toimimaan koston enkelinä kädettömän äitinsä puolesta. Ohjaajan omat pojat Axel ja Adan Jodorowsky esittävät Santa Sangen päähenkilöä eri ikäisinä.

Leikkaamattomana versiona kauhutrilleri sai aikoinaan Yhdysvalloissa aikuisille suunnatun NC-17 -ikärajan. Suomessa Santa Sangre ei ole saanut virallista ikärajaa, mutta Netflixin omien tietojen mukaan sitä suositellaan yli 16-vuotiaille.