Uusimmat

Wonka-elokuvassa nähtävä suklaa on oikeaa – yksi näyttelijöistä ahmi sitä kuvauksissa vähän liikaakin

08.12.2023 13:16 Muropaketin toimitus

Roald Dahlin tarinaan pohjautuva Wonka saa ensi-iltansa Suomessa tänään. Elokuvan suklaamestarina nähdään Timothée Chalamet.

Wonkassa nähdään elokuvan aiheen takia luonnollisesti runsaasti suklaata. Eikä ihan mitä tahansa ruskeaa mönjää, vaan elokuvan suklaa on aivan oikeaa, oikean suklaamestarin tekemää.

Muropaketissa aikaisemmin tällä viikolla julkaistussa haastattelussa Noodlea näyttelevä Calah Lane muistelee muun muassa kohtausta, missä hänen hahmonsa ja Wonka joutuvat sukeltamaan sulaan suklaaseen.

“Se kohtaus oli superhauskaa kuvata. Ensimmäisellä kerralla se ei ollut suklaata vaan jotain voidetta, mutta toisella kerralla se oli oikeasti suklaata. En tosin tietenkään syönyt sitä kohtauksessa”, Lane kertoo.

Poliisimestaria esittävä Keegan-Michael Key oli kuitenkin eri linjalla. Hän paljastaa suklaata kuluneen varsin paljon.

“Kaikki kuvauksissa ollut suklaa oli oikeaa, käsintehtyä ja todella kaunista. Itse asiassa söin sitä aika paljon, veikkaisin että varmaan yhtä paljon kuin elokuvan poliisimestari, koska kuvasimme niin monta ottoa toisensa perään”.

Keegan-Michael Keyn hahmon suklaahimolla on vaikutuksensa, mikä myös näkyy hahmon kehityksessä elokuvan aikana. Key vitsailee, että mikäli he olisivat kuvanneet kaiken kronologisessa järjestyksessä, hänen ei olisi tarvinnut lainkaan käyttää elokuvassa nähtäviä “läskipukuja”.

Lue tarkemmin Wonkan tekemisestä täältä:

Haastattelussa Wonkan näyttelijät ja muut tekijät – nämä 10 asiaa opimme elokuvan lehdistötilaisuudessa

Muropaketin arvio elokuvasta puolestaan löytyy täältä:

Arvostelu | Timothée Chalametin värikäs Wonka-elokuva sopii hyvin myös aikuisille