Uusimmat

Yksi kaikkien aikojen parhaista elokuvista ei tule ikinä saamaan uutta jatko-osaa: “Kaikki ovat sanoneet sille ei”

02.05.2023 09:01 Muropaketin toimitus

Yksi maailman parhaista aikamatkustuselokuvista – ellei peräti se kaikista paras – nähdään tänään Subilla.

”Omalaatuinen keksijä on tehnyt autostaan aikakoneen. Vempainta kokeileva teinipoika joutuu 1950-luvulle, vanhempiensa nuoruuteen. Menneisyyden kulkuun ei pitäisi puuttua, mutta mikä neuvoksi, kun oma äiti ihastuu tulevaan poikaansa ja hylkää miehen, josta pitäisi tulla pojan isä?”

Siinä raamit Robert Zemeckisin Paluu tulevaisuuteen -klassikolle (Back to the Future), jonka Sub esittää kello 21.00 alkaen.

Paluu tulevaisuuteen sai aikoinaan pari jatko-osaa, mutta enempää elokuvia ei ole luvassa – ei vaikka nostalgiaan taipuvainen Hollywood tekisi varmasti mielellään rebootin Zemeckisin elokuvasta.

”Paluu tulevaisuuteen 4 -elokuvaa ei tehdä ikinä eikä milloinkaan. Enempää Paluu tulevaisuuteen -elokuvia ei tule”, ohjaaja totesi vuonna 2018. Zemeckis ja käsikirjoittaja Bob Gale omistavat elokuvasarjan oikeudet, joten tilanne on jatko-osien suhteen sikäli harvinaisen selvä.

Muutama vuosi sitten myös elokuvasarjan näyttelijät vakuuttelivat, ettei enempää aikaseikkailuja ole tulossa.

Paluu tulevaisuuteen 4 -elokuvaa ei tule ikinä – “Kaikki ovat sanoneet sille ei”

Marty McFlyta esittänyt Michael J. Fox on tosin visioinut, että ehkä uusi elokuva voisi kaikesta huolimatta toteutua vielä joku päivä:

Michael J. Foxilla on ehdotus uudesta Paluu tulevaisuuteen -elokuvasta, mutta fanit ja ohjaaja luultavasti vihaavat sitä

Ehkä lähimmäs jatko-osan tunnelmia päästiin helmikuussa, kun neljä Paluu tulevaisuuteen -tähteä kohtasivat toisensa fanitapahtumassa.

Tältä Paluu tulevaisuuteen -tähdet näyttävät nyt – Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson ja Tom Wilson harvinaisessa yhteiskuvassa

Paluu tulevaisuuteen löytyy jatko-osineen suoratoistona Netflixistä, Prime Videosta, Elisa Viihde Viaplaysta ja SkyShowtimesta.